Η νομαδική μελισσοκομία απαιτεί καλό υλικό. Δηλαδή κυψέλες με τα λιγότερα προβλήματα και φυσικά χωρίς διαρροές. Να σκεφτούμε τι πρόβλημα θα δημιουργήσουμε αν μπούμε σ’ ένα ferry boat με επιβάτες που δεν ξέρουν από μέλισσες και λόγω διαρροών αρχίσουν να πετούν παντού μέλισσες.
Πολλές φορές οι εργάτες που έχουμε για το φόρτωμα και ξεφόρτωμα των μελισσιών μην γνωρίζοντας πιάνουν τις κυψέλες από τα κλειδιά και όπως πάνε να την σηκώσουν αυτά ανοίγουν και τότε γίνεται …….. χαμός!!!
Για να μην έχουμε λοιπόν δυσάρεστες εκπλήξεις καλό θα είναι να βάζουμε ασφάλεια στα κλείστρα μας.
Βάζουμε ένα καρφί από έξω προς τα μέσα δίπλα στη λαβή του κλείστρου
Κατόπιν το βγάζουμε........ και το βάζουμε στην ίδια τρύπα αλλά από μέσα προς τα έξω......... και του κόβουμε τη μύτη.
Με την πένσα το λυγίζουμε να κάνει γωνία.
Γυρίζοντάς το πάνω στη λαβή του κλείστρου γίνεται ασφάλεια που δεν αφήνει το κλείστρο να ανοίξει και αποφεύγουμε τα απρόοπτα.
9 σχόλια:
Καλό είναι θεοδόση αλλά καλύτερα ακόμη να έχεις χερούλια στις κυψέλες.Πολλές φορές η "χούφτα" είναι κοντά στό κλείστρο και άθελά σου το σηκώνεις
Ακριβως αυτό θα έλεγα και εγώ αν και μόνο θεωρητικά ακόμα ασχολούμαι γιατί δεν βάζετε χερούλια ίσως αυτό να είναι καλύτερο και πιο σταθερό να τις σηκώσεις
Φίλος μελισσοκόμος βάζει δύο κρίκους με ενσωματωμένη ξυλόβιδα (υπάρχει στα μαγαζιά, δεν θυμάμαι πως λέγεται) από την κάθε μεριά και τα σηκώνει με μια λαβή με δύο γάντζους στην άκρη….
Οι ιδέες του Θεοδόση είναι πολύ όμορφες και χρήσιμες!!!!
Σ’ ευχαριστούμε
Μάρκο: εάν βάλω χερούλια έστω και ένα στο φορτηγό δε θα φορτώσω 5 στη σειρά. Το πλάτος της καρότσας είναι ίσα ίσα 212. Εάν μπούνε πίσω μπρός δεν εξυπηρετούν γιατί μπαίνουν χαμηλά κάτω από τα κλειδιά και κάτω από τις φωλιές
corfu-bee: Καλως ήρθες στην παρέα μας!
Ετσι βγήκε η παροιμία "όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος "
Καλος σας βρήκα Θεοδόση !!!
Οι τελευταίες δημοσιεύσεις είναι πολύ καλές και χρήσιμες, Θεοδόση είσαι δάσκαλος φοβερό blog.
Αρκετά καλές οι ιδέες,αλλά ο καθένας τις υιοθετεί ή όχι ανάλογα με τα δικά του δεδομένα.Πάντως αυτή η περίπτωση Θεοδόση και όπως είπες σχετικά με τους εργάτες,είναι ερκετά έξυπνη και δεν πονοκεφαλιάζεις κατά την φορτοεκφόρτωση.
φίλε μου νομίζω ότι μπορείς να βάλεις και τα Γ που βάζουμε στις θυρίδες.
Το Γ μετά απο λίγο δούλεμα η μόλις παλαιώσει λιγο η κυψέλη και πιεστή βγαίνει ενώ το καρφί και να σαπίσει η κάσα δύσκολα βγαίνει, αλλά ως λέει και ο φίλος τρικαλινός καθένας υιοθετεί ό,τι θέλει σύμφωνα πάντα με τα δικά του δεδομένα. Ποτέ δε θα μου άρεσε να επιβάλλω σε κάποιον να κάνει οπωσδήποτε κάτι που κάνω.
Δημοσίευση σχολίου