Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

Γιατί τα πεύκα πεθαίνουν???

Τα πεύκα στη Θάσο – Χαλκιδική- Εύβοια – Ρόδο – Κρήτη εκατοντάδες τώρα χρόνια δεν πέθαναν επειδή πάνω τους παρασιτεί ο εργάτης (Marchalena Hellenica).

Όπως φαντάστηκαν μερικοί.....

Τα πεύκα δεν πέθαναν γιατί ο άνθρωπος τα πλήγωσε να πάρει το ρετσίνι τους!

Τα πεύκα θα πεθάνουν γιατί ο άνθρωπος τα πνίγει με άσφαλτο και καυσαέριο...

Τα πεύκα θα πεθάνουν γιατί ο άνθρωπος τα πνίγει με τσιμέντο....

Τα πεύκα πέθαναν γιατί ο άνθρωπος ανακάλυψε τον αναπτήρα και έκανε κακή χρήση του....

6 σχόλια:

ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ είπε...

Ετσι μπράβο Θεοδόση.
Ευτυχώς βρήκες και φωτογράφησες τα πεύκα με το τσιμέντο γύρω τους.Βεβαίως μας είναι γνωστή η πρεμούρα των νεόπλουτων της Κηφισιάς και των γύρω περιοχών που ξαφνικά ευαισθητοποιήθηκαν και τους έπιασε "κόψιμο" για τα πεύκα.Το π[ρόβλημά τους δεν είναι γιατί ξεραίνονται,αλλά γιατί το μέλι στάζει στις Mercedes τους και τις λερώνει!
Στείλε τις φωτογραφίες στα τηλεκάναλα που ανέδειξαν το "μέγα" πρόβλημα των πεύκων και κάλεσαν τους ειδικούς Δημάρχους να καταπολεμήσουν το πρόβλημα με ψεκασμούς για να εξοντώσουν τον δύσμοιρο εργάτη!

μελονικος είπε...

Θεοδόση@ Το πιάνεις πολύ καλά το θέμα. Έχουμε ίδιες απόψεις εδώ. Εχθές ήμουν στη Σκιάθο. Το δάσος από πολύ παλιά φημισμένο για τα πεύκα τα εμβολιασμένα. Κρατούσε μια ισοροποία. Μόνο στο μπούρτσι «κέντρο της πόλης καμιά δεκαριά υπόφεραν. Ανέβασα φωτό στους Μελισσοκόμους.

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Μπράβο κύριε Θεοδόση ,μας εχουν βγάλει την ψυχή.Πως άραγε να ακούγονταν πιο δυνατή αυτή η φωνή.

skyrianbee είπε...

Θεοδόση για άλλη μια φορά μπραβο σου!

beelovers είπε...

παντος τα πευκα της αθήνας πρέπει να έφαγαν πολύ ράντισμα. στο τατόι φέτος ούτε 1 γραμ μέλι αν και τα πευκα ήταν σαν χιονισμένα

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Φίλε μου: ήταν γενικό το κακό φέτος και τα πεύκα της Χαλκιδικής δε δώσανε σταγόνα μέλι φέτος και ας μη φάγανε ράντισμα. Άλλα είναι τα αίτια και σηκώνουν πολύ συζήτηση. Βλέπε Νοέμβριος του 2007.