Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Εκπαίδευση στα......νέα όπλα.........

Τι έγινε ;

Μήπως έχει καθυστέρηση το Τραίνο;

Η μήπως οι Μελισσοκόμοι κάνουν διαμαρτυρία για το ασφαλιστικό;

ΜΠΑ…….

Ούτε το ‘να ούτε τ άλλο.

Οι Μελισσοκόμοι εκπαιδεύονται από τον Ιερέα Καρακάση Ευάγγελο Γεωπόνο Μελισσοκόμο στην παραγωγή βασιλικού πολτού και βασιλισσών με την συσκευή EZI QUEEN

Οι καιρικές συνθήκες ακατάλληλες αλλά η εκπαίδευση ήταν προγραμματισμένη και οι εκπ/νοι ήρθαν από μακριά και έπρεπε να γίνει.

Εδώ βλέπουμε αυγά μιας–δύο ,και τριών ημερών (ανάλογα με την κλίση που έχουν) και μιας ημέρας λάρβες

[τα δυο αυγά σ ένα στέλεχος κελί οφείλεται στον περιορισμένο χώρο γέννας της καλής βασίλισσας]

Και εδώ βλέπουμε μιας ημέρας λάρβες


Εκπ/ση επίσης έγινε και στον εμβολιασμό με το παραδοσιακό βελονάκι στα τεχνητά κελιά ΑΡΙΣΤΕΑΣ....

Άντε και καλές παραγωγές!

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Θεοδόση για τις φωτό.Έβρεχε έέ είναι και αυτά στο πρόγραμμα με τον καιρό αυτή την εποχή.Εδώ ήδη βρέχει 36 ώρες και συνεχίζει.Έχουν γεμίσει τα χωράφια νερό.

manos είπε...

Κι εδω βρεχει δυο μερες και δεν πηγα στις μελισσες οπως ειχα πογραμματισει.Βιντεο τραβηξες τον πατερ Καρακαση να δουμε τι κανει????Επισης αν μπορεις βαλε το τηλεφωνο του .

zepos είπε...

Καλημέρα..
Και δω μόλις σταμάτησε η βροχή!
Τάκανε όλα μούσκεμα! Όλο γκρινιάζω αλλά ο γέρος αμαρτία δεν έχει!

Στις φωτο εγώ ο άσχετος δεν κατάλαβα τίποτα.. Το μόνο που είδα είναι οτι πάτε και βάζετε τις κυψέλες καταμεσίς στις γραμμές του τραίνου και μετά θα λέτε οτι φταίει ο φονιάς!!
Αλλά και στις άλλες με τα "αυγά" (σιγά τα ωά!) .. εγώ είδα τις ξερομαχισμένες δακτύλες του παπά (;) που έχουν φάει χώμα με τα τσουβάλια!

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Καλημέρα .
Zepos
Aπ τις γραμμές αυτές δεν περνά πλέον τραίνο είναι εγκαταλελειμμένες.
Οι δακτύλες που βλέπεις είναι του Θεοδόση.
Αυτά θα τα ξαναγράψουμε αναλυτικά σε κάποιο χρόνο να τα γνωρίσουν και να τα κατανοήσουν πολλοί γιατί είναι ένας τρόπος μοντέρνος και ξεκούραστος [και για όσους δεν έχουν καλή όραση] για παραγωγή βασιλισσών και βασιλικού πολτού.
Μάνο.
Τηλ.2353051098
Fax2353051225
e-mai:papamel@otenet.gr
ζήτα να σου στείλει έναν κατάλογο με τα υλικά [ προιόντα] ΑΡΙΣΤΕΑΣ

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Ωραίες φωτογραφίες Θεοδόση,απο το μέτρημα ,χανω αυτή που είμαστε και οι τρείς μαζί , αλλά ωραία δουλειά.

Ανώνυμος είπε...

Απ΄ότι βλέπω πρέπει να έβγαλε καινούργια βασιλοκελιά είναι έτσι;Σαν πιό μεγάλα (μακρυά)μου φαίνονται

zepos είπε...

Εντάξει ρε Θοδώση! Είμαι κομάτι βλήμα αλλά τη σκουριά στις γραμμές την είδα.. Για φαντάσου να το πίστευα ε; Ότι σε λίγο θε περάσει το τραίνο και θα τρέχετε να γλυτώσετε!! Να, μου φάνηκε αστείο όταν τόγραφα... Ξέχνα το!
Τα μαθήματα είναι ανεκτίμητα για όλους και μη δίνεις και πολύ σημασία στις βλακείες μου.. Η ηλικία βλέπεις!

Γιώργος από Χανιά είπε...

Ωραίες οι φωτογραφίες.
@Μάρκο αν εννοείς τα κελιά για το βασιλικό πολτό έχουν βγει από πέρυσι τα καινούργια του ΑΡΙΣΤΕΑ μαύρο χρώμα, πιο μεγάλα και μου φαίνονται πιο παραγωγικά. Και σήμερα αυτά χρησιμοποίησα στον πρώτο μου εμβολιασμό για φέτος.

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Καλησπέρα σε όλους!

Κώστα
θα στη στείλω με email!

Μάρκο
δε νομίζω να άλλαξε κάτι. Ο φακός τα δείχνει έτσι. Χθες πήρα ένα σακουλάκι και τώρα μ’ έκανες και πήγα και τα κοίταξα….ίδια είναι.

Ζέπο
μην το γελάς καθόλου. Από την βιομηχανική μέχρι το λιμάνι του Βόλου υπάρχει μια γραμμή. Πάνω στη γραμμή κάθε χρόνο βάζουν μελίσσια για ξεχειμώνιασμα. Μια χρονιά θέλησαν να κάνουν συντήρηση τη γραμμή και μια βδομάδα ψάχναμε τίνος είναι τα μελίσσια. Βλέπεις τότε δεν πυροσφράγιζαν κωδικούς. Αφού την συντηρήσαν βάλανε και το τρένο για δοκιμή και στη διάβαση του βιολογικού τράκαρε με ΙΧ.

Γιώργο
καλή επιτυχία!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ είπε...

Θεοδώση το σύστημα που χρησιμοποιεί ο Πάτερ Καρακάσης είναι το easy Queen .Ετσι δεν είναι ; Σε σχέση με το Jenter υπάρχουν κάποιες σημαντικές διαφορές ή μόνο ο αριθμός των κελιών αλλάζει;

Beekeeper είπε...

θεοδόση οι φωτογραφιες ειναι super, με τι τις εβγαλες και ειναι τοσο καλα κοντινα? (που γίναν αυτα τα ωραία?)

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Κώστα καλησπέρα,
είναι τραβηγμένες στη Μεθώνη Πιερίας με την Olympus sp 550uz. Τα υπόλοιπα πιστεύω πως τα είπε ο Σπύρος με τον Κώστα.

Γιάννη,
είναι το EIZY QUEEN. Καμία σύγκριση με τη jenter …. εδώ μιλάμε για τεχνολογία. Πλήρη εκμετάλλευση των κελιών και όχι μόνο 90 κελιών και αυτά τα μισά χαμένα στα χορτάρια κατά το ξεκούμπωμα.

Ali Türk είπε...

Hello,Kokini anlamayacaksın ama güzel ve yeni resimler yayınlamışın teşekürler.

İlhami Uyar είπε...

Sou euhome kales kai paragogikes melissokomies xronies. Efharisto polee.Your knowladge very important event.That so young people can be learn advance tecnology,and useful informations.I follow some of the Greece beekepers blogs,ı belive that you talking about very useful subjects.Best wishes and prodactive year future time as a beekepers.

IxNiLaTiS είπε...

Υπάρχει κάποιο site του Ιερέα Καρακάση με τα προϊόντα του;

chaniabee είπε...

Γαμήλιο ταξίδι το 1994 ! γυρίζοντας από μηλιές έξω περίπου από το τσιμενταδικο συναντώ το τρενάκι σταματημένο να παίρνει νερό από μια πυροσβεστική!!! Μετά από της ανάλογες φότο , μας έκαναν πρόσκληση οι μηχανοδηγοί και οι εκπαιδευτές να πάμε μαζί βόλτα!!!! Ήταν η πρώτη φορά που έμπαινα σε τρένο και τι τρένο ε???? εκεί έκανα ένα πολύ καλό φίλο τον Γιώργο τον Κάστανο !!!!! ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει!!! Αυτές οι ράγες μου ξύπνησαν παλιά αλλά όχι ξεχασμένα εσθυματα!!!

πατεντιάρης είπε...

Θεοδόση έλεγξε σε παρακαλώ το σχόλιο του zololkis!!! έκανα κλικ στο see please here και μου έβγαλε κάτι περίεργα, ότι προσβλήθηκε το σύστημα μου κλπ. Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο ή όντως είναι έτσι. Το έκλεισα αμέσως χωρίς να ξέρω τί έγινε τελικά.

Χάρης είπε...

Για το σύστημα Easy Queen περισσότερες πληροφωρίες εδώ: http://www.eziqueen.co.nz/eziqueen.shtml

θυμάμαι στα μαθήματα που κάναμε στο Συγγρού ότι ήταν το ευκολότερο και αποδοτικότερο αλλά και το ακριβότερο. έχει και ένα dvd στην συσκευασία με αναλυτικές οδηγίες και πρακτικές εφαρμογής. Αποκλειστικός εισαγωγέας είναι ο Πάτερ Καρακάσης.
Χάρης

markos aliprantis είπε...

Πού είσαι ρε Θεοδόσηηηηηη.