Κυριακή 6 Ιουλίου 2008

Διαμαρτυρία.......

Η μελισσοκομεία διώκεται…..ή…..μήπως κάνω λάθος;

Η γιαγιά μου έλεγε: Όταν θες να διώξεις κάποιον ανεπιθύμητο, πιάσε τη σκούπα και σκούπιζε.

κ. Νομάρχες κ. Δήμαρχοι κ. Κοινοτάρχες κ. Δασάρχες γιατί μας διώκετε;;

Ένα αυτοκίνητο μπάζα είναι αρκετό να απαγορεύσει την είσοδο σε μελισσοκομείο…..


Ένα γκρέιντερ (γαιοπροωθητής) που υποτίθεται πως διορθώνει τους αγροτικούς – δασικούς δρόμους είναι ικανό να φτιάξει αναχώματα και να κόψει την πρόσβαση σε μελισσοκομεία.....


Οι μελισσοκόμοι βάζουν δείκτες και μετά από 15-20 μέρες φτάνουν νύχτα με μελίσσια φορτωμένα στα φορτηγά, .....αλλά είναι αδύνατον να προσεγγίσουν τα μελισσοκομεία τους. Τι πρέπει να κάνουν; Αναγκαστικά τα ξεφορτώνουν σε άκρες δρόμων….. Έχουνε άδικο που παραβαίνουν το νόμο;;;

Επειδή οι μελισσοκόμοι επικοινωνούμε μεταξύ μας και ανταλλάσουμε απόψεις σας πληροφορώ πως το ίδιο συμβαίνει παντού ….και στο Πήλιο, και στη Φωκίδα και στην Πάρο και και και……παντού ανα την Ελλάδα εν ολιγης.

Κύριοι: για να σας σεβόμαστε πρέπει και σεις να μας σέβεστε! Αυτά που γίνονται δεν είναι σωστά πράγματα και μ' αυτόν τον τρόπο δεν στηρίζεται η μελισσοκομία.


Και μετά το σχόλιο του Μάρκου από την Πάρο και την λήψη photo….

Συμπληρώνω………

...Κάποιος «καλόψυχος» για να ανακόψει την προσέγγιση και την πρόσβαση των μελισσοκόμων στα θυμάρια κλείδωσε εσκεμμένα το παρόν όχημα μέσα στο δρόμο!

9 σχόλια:

Ναπολέων είπε...

Όπως το λες Θεοδόση, σε αναγκάζουν να παρανομήσεις. Αντί να βοηθούν ,συντηρώντας τις προσβάσεις στα μελισσοκομεία ή και να δημιουργούν καινούριες θέσεις μελισσοκομείων, κάνουν το τελείως αντίθετο. Εγώ, που ακόμα μαθαίνω τα μέρη, έχω πρόβλημα κάθε φορά που θα βάλω τα μελίσσια. Τη μία δεν πάει το αμάξι, την άλλη δεν έχει καθόλου δρόμο πρόσβασης, την άλλη είναι κοντά σε σπίτια.

Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να κατασκευάζονται θέσεις μελισσοκομείων με μικρούς αδιέξοδους δρόμους στο τέρμα των οποίων θα υπάρχει ένας επαρκής χώρος όπου θα μπορείς να τοποθετείς τα μελίσσια. Έχοντας μόνο μια είσοδο την οποία μπορείς να κλείσεις με μπάρα έχοντας ασφάλεια από κλοπές αλλά και να μην ενοχλείς κανένα. Βέβαια αυτές οι θέσεις θα πρέπει να καταγράφονται στο κτηματολόγιο ώστε να μην μπορούν να γίνουν ιδιόκτητες εκτάσεις μετά από μερικά χρόνια. Γι’ αυτό και το κτηματολόγιο έχει καθυστερήσει τόσο στην Ελλάδα για να μπορούν οι καταπατητές να δρουν ανενόχλητοι.

Αλλά μόνο για μίζες είναι οι πολιτικοί των δύο μεγάλων κομμάτων που κυβερνούν εδώ και 35 χρόνια.

Η ΟΜΣΕ δε μπορεί να κάνει κάτι για αυτή τη δίωξη;

markos aliprantis είπε...

Πές τα Θεοδόση γιατί κοντεύω να σκάσω από το κακό μου.
Σου στέλνω φωτό αν θες να συμπληρώσεις.
Έχω ξοδέψει ενα σωρό χρήματα για δικηγόρο δικαστικό κλητήρα εξώδικα και το αποτέλεσμα είναι οτι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα.Το θυμάρι στά ψηλά είναι ανοιγμένο γύρω στο 50%.
Από τα χαμηλά λίγα πράγματα πήρα.Μάλλον τελείωσε η χρονιά για μένα αλλά θα διεκδικήσω δικαστικώς διαφυγόντα κέρδη δεν το αφήνω έτσι γιατί θα καλομάθουν.

μελονικος είπε...

Μια μεγάλη κατάρα για τη μελισσοκομία.
Καλλιέργησαν όλους τους μεριάδες και δε βρίσκεις τόπο να τα ακουμπήσεις.
Πέρα που ο κάθε τοπικός παράγοντας νομίζει πως είναι σε θέση να βάζει νόμους , αγνοώντας τους νόμους της πολιτείας
από Αθήνα καλημέρα

İlhami Uyar είπε...

Those people narrow minded ,harmfull people.

beelovers είπε...

παιδια καλησπέρα . Αν περιμμένεται απο την ΟΜΣΕ να δράσει τοτε χ'ασατε. Πρέπει σαν συνεταιρισμός να κ΄'ανεται μια παράσταση στον εισαγγελέα. Θυμάστε τις φωτο που έβαλα εγω στην σελίδα μου . Αμεσα απομακρύνθηκαν απο την Αστυνομία με ένα τηλ. και μόνο .

GRAINBOW είπε...

Eνα ωρολογιακο ΤΝΤ θελει κατω απο το οχημα να μη βρει ουτε βιδα ο κερατας.Αληθεια γιατι το κανει αυτο? Εχει και αυτος μελισσια?

markos aliprantis είπε...

Όταν τον ρώτησα γιατί το κάνει αυτό,μου απάντησε οτι προστατεύει την δήθεν περιουσία του από καταπατητές.
Τελικά βρήκα ενα μέρος λίγο πιό κάτω που μου παραχώρισε ένας καλός άνθρωπος να κάνω την δουλιά μου και μάλλον σήμερα το βράδυ θα τα μεταφέρω αν και έχει ανοίξει το θυμάρι πάνω από 50%.

melitis ΠΗΝΕΙΑΣ είπε...

νομίζουν κιόλας,ότι βάζουν και τάξη και ότι ήρθε η σειρά τους και τέτοια.και διπλός καυμός αν άλλοι βρίσκουν τα περάσματα.από την άλλη φαίνεται να τους αρέσει να γίνει η μελισσοκομία καλλιεργήσιμη(κοτοπουλάδικο),ώστε να πουλούν τα τεχνολογικά προιόντα τους.

chaniabee είπε...

φωτια στην φωτια!!!
ξερετε ποτε σε σεβονται? μονο οταν σε φοβουνται!!!