Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Θεραπεία βαρροϊκής ακαρίασης

17 Ιανουαρίου ημέρα με ήλιο και θερμοκρασία 11ο C

Τα μελίσσια έχουν από ελάχιστα τετραγωνικά εκατοστά έως 0 γόνο άρα ο καταλληλότερος καιρός για θεραπεία βαρρόα με το συγκεκριμένο φάρμακο perizin.


Θα δουλέψουμε σήμερα συντονισμένα με δυο συσκευές ώστε να προλάβουμε να κάνουμε την πρώτη φάση θεραπείας σε όλα μας τα μελίσσια.


Η δοσολογία θα είναι ανάλογη με το μέγεθος του πληθυσμού...και επειδή οι πληθυσμοί είναι περιορισμένοι και τα φάρμακα είναι υπολογισμένα για δεκάρια μελίσσια θα έχουμε και περίσσευμα φαρμάκων.

Ας ελπίσουμε πως σε εφτα μέρες θα είναι πάλι κατάλληλος ο καιρός για την δεύτερη θεραπεία.


Σημείωση: όσοι χρησιμοποιήσετε το perizin αν δείτε μια μικρή θνησιμότητα μελισσών μην τρομάξετε…συμβαίνει. Άλλωστε αναγράφεται και στις ανεπιθύμητες ενέργειες. Η δικαιολογία όμως της εταιρείας του φαρμάκου σηκώνει αρκετή συζήτηση.


Και το σπερδούκλι μετά τις πολλές βροχές έχει καλά σημάδια, ας ελπίσουμε πως δεν θα το χαλάσουν οι παγωνιές γιατί είναι πολύ νωρίς ακόμα!

5 σχόλια:

Corfu bee είπε...

Θεοδόση αν κατάλαβα καλά από τις φωτογραφίες φτιάχνεις το φάρμακο στο κάτω μέρος του μπουκαλιού ,και ανάλογα τον πληθυσμό ανεβάζεις ποσότητα στο επάνω μέρος , και απλός την ρίχνεις επάνω στα πλαίσια ... σωστά ??

markos aliprantis είπε...

Καλά τελιώματα.Χαμηλές θερμοκρασίες εεε; και εδώ κάτω τα ίδια από χτές άρχισε η παγωνιά και από ότι λένε θα είναι μέχρι την Τρίτη.Κατάρα που την έχω κάθε χρόνο πρέπει να φτιάχνω κάτι.Πρόπερσι έφτιαχνα κάσες πέρσι αλλαγή θέσης συνδετήρων,φέτος μισά πατώματα και νέους πάτους με σίτα.Ευτυχώς τελειώνω με τους πάτους καμιά 10αριά θέλουν αλλαγή ακόμα.Έχουμε και μείς εδώ σπερδούκλι αλλά είχα καταλάβει τον άρδικα όταν μου το έλεγες.

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Corfu bee όπως το κατάλαβες είναι απλώς δεν το ρίχνεις πάνω στα τελάρα αλλά ανάμεσα στα τελάρα…

Μάρκο σ ευχαριστώ. Σήμερα η μέρα είναι καλύτερη από χθες. Μάλλον έχουμε Αλκυονίδες!
Τώρα που βλέπω τον αστράγγουρα….ε λοιπόν εμείς εδώ δεν έχουμε! Γι’ τ’ άλλα εσείς οι νότιοι είστε πιο πρώιμοι!

İlhami Uyar είπε...

I hope you easely works,wish you won this war against varroa parasites.Best regards

melisettas είπε...

ΘΕΟΔΟΣΗ ΕΙΣΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΝΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ PERIZIN ΕΓΩ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΒΑΖΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ