Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Γραφειοκρατία και κόλλημα ή κόλλημα και Γραφειοκρατία;;;

Όταν γίνεται μια αγοραπωλησία μελισσών ο πωλητής προσκομίζει στο αρμόδιο γραφείο γεωργίας της Νομαρχίας του το μελισσοκομικό του βιβλιάριο. Εκεί ο αρμόδιος υπάλληλος αφαιρεί τον αριθμό μελισσιών που πωλήθηκαν από το βιβλιάριο του πωλητή και συμπληρώνει και υπογράφει το έντυπο «ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 6» το οποίο το προσκομίζει ο αγοραστής στη δικιά του Νομαρχία για έκδοση βιβλιαρίου ή αύξηση του αριθμού των μελισσών του.


Ως εδώ σ’ αυτή την αγοραπωλησία έγιναν σωστά και γρήγορα, όλα καλά! Έλα όμως αυτός που έφτιαξε το «ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 6» έγραψε κάτω αριστερά:

Βεβαιούται το γνήσιο της υπογραφής

Του λαβόντος και του αληθές του περιεχομένου

Ημερομηνία………

Ο Δήμαρχος

Σημείωση: (του λαβόντος εννοεί) τα χρήματα δηλαλή του πωλητή.


Αναρωτιέμαι:

Ρε μπας και η Νομαρχία δεν είναι δημόσια υπηρεσία και δεν μπορεί να υπογράψει για το γνήσιο της υπογραφής και μας παραπέμπει στο Δήμαρχο; Ή μήπως σε δουλειά να βρισκόμαστε;

Ψυχραιμίααααααα!!!!!!!!!!!!!!


Το «ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 6» λοιπόν ανά χείρας και βουρ στο Δημαρχείο. Το Δημαρχείο ευτυχώς σχεδόν άδειο…ημέρα απεργίας βλέπετε για τα δίκαια των εργαζομένων….. και λέω ευτυχώς γιατί αυτοί οι λίγοι που υπήρχαν διάβαζαν το «ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 6» δήλωναν αναρμόδιοι και ο ένας μ’ έστελνε στον άλλον.

Καταλαβαίνετε πως όσο πο λίγοι τόσο πιο καλά για μένα. Που να πέρναγα απ’ όλους…; Μια καλημέρα να λεγα στον καθένα έπρεπε να γυρίζω τρείς μέρες από πόρτα σε πόρτα! Τελικά μπήκα σε μια πόρτα πριν το γραφείο του Δημάρχου (υποτίθεται πως εδώ είναι ο αρμόδιος).


Άλλη μια εξομολόγηση και δω και άλλος ένας που δηλώνει αναρμόδιος. Νομίζοντας πως έχω εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, επιμένω και τον παρακαλώ να επικοινωνήσει με το γραφείο Γεωργίας που διέθεσε το «ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 6» που απαιτεί την υπογραφή του Δημάρχου.


Επικοινωνεί και σε κάποια στιγμή κλείνει το τηλέφωνο και τον ακούω να λέει.... «Εγώ υποδείξεις δεν δέχομαι…»


Σκέφτομαι: αφού το κράτος δεν τα βρίσκει με τον εαυτό του….θα τα βρεί με μένα τον πολίτη;

Ψυχραιμίααααααα!!!!!


Επιμένω λέγοντας ότι το κράτος έβγαλε το «ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 6» και όχι εγώ…άρα εγώ τι χρωστάω;


Και φτάνουμε στο Δήμαρχο.

Νομίζετε πως το υπόγραψε…..;;;

Χαχαχαχαχα


Ένιψε τα χέρια του και αυτός! Με το δίκιο του….80000 κόσμο έχει ο Δήμος….που να ξέρει ποιος έχει μελίσσια.


Τελικά ο Γεν. Διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών με εντολή Δημάρχου αφού διέγραψε «και το αληθές του περιεχομένου» υπέγραψε μόνο για το γνήσιο της υπογραφής.


Τόσος δρόμος-αγώνας για ένα γνήσιο υπογραφής τελικά!

Αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να γίνει μια διόρθωση στο «ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 6» και αντί ο Δήμαρχος να μπει ο παπάς της ενορίας;


Ναι σοβαρολογώ και δεν κάνω καθόλου πλάκα! Γιατί ο παπάς γνωρίζει τους ενορίτες του και γνωρίζει και τις ασχολίες τους ενώ ο Δήμαρχος….!


Καλά κούλουμα και Σαρακοστή!

6 σχόλια:

trikalinos-Trikala Greece είπε...

Θεοδόση ψυχραιμίααα!
Ο Νόμος λέει πως το γνήσιο της υπογραφής του δηλούντος έχει υποχρέωση να το θεωρεί κάθε δημόσιος υπάλληλος,ενώ για το αληθές του περιεχομένου είναι ο αρμόδιος υπάλληλος του Γραφείου Γεωργίας της Νομαρχίας και αυτό προκύπτει απ΄το μελισσοκομικό βιβλιάριο.Εν τοιαύτη περιπτώσει αν δεν εμπιστεύεται τον μελισσοκόμο για τον αριθμό των μελισσιών,είναι υποχρεωμένος ο ίδιος να κάνει έλεγχο καταμετρώντας τα μελίσσια όταν γίνεται η δήλωση αύξησης του αριθμού και όχι τώρα στην αγοραπωλησία.Τουτέστιν την θεώρηση έπρεπε να την κάνει ο ίδιος και δεν έπρεπε να "κολλήσει"στο γράμμα του εντύπου "Ο Δήμαρχος"!εξ'άλλου δική του υποχρέωση ήταν να διαγνώσει και διορθώσει το λάθος που έγινε στο έντυπο και όχι να σε στέλνουν από τον Αννα στον Κα'ι'άφα.Αλλά τι ψάχνεις να βρείς,στην Ελλάδα ζούμε,όποιος βολεύτηκε σε καρέκλα του δημοσίου,ξεχνάει την καταγωγή του.
Ομως και ο Αγιος φοβέρα θέλει!Αν του ζητούσες τα στοιχεία του για να του υποβάλεις μήνυση για παράβαση καθήκοντος θα σου έλεγα εγώ αν θα υπέγραφε!
Καλή ..σαρακοστή.

markos aliprantis είπε...

Δηλαδή για να καταλάβω κάθε φορά που πουλά κάποιος μελίσσια πρέπει να συμπληρώνει το ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 6;.Δεν αρκεί μια υπεύθυνη δήλωση του(παλαιού) νόμου 106;.Τέλος πάντων η γραφειοκρατία θα μας φάει.Καλά κούλουμα σε όλους.

chaniabee είπε...

καλή σαρακοστή!!!

Σταύρος Χαμπάκης είπε...

Θεοδόση, διάβασε τη συνέχεια στο www.beekeeper.gr

H γραφειοκρατία δημιούργησε τους κομπλεξικούς ή οι κομπλεξικοί την γραφειοκρατία; (έκδοση μελισσοκομικού βιβλιαρίου)

beelovers είπε...

αρε αθάνατη ελληνική μ....ια

IxNiLaTiS είπε...

Δεν κατάλαβα, γιατί πρέπει να αφαιρεθούν τα μελίσσια από τον πωλητή;
Χωρίζεις παραφυάδες και σε λίγο καιρό που θα έχουν αναπτυχθεί, τις πουλάς. Από που να αφαιρεθούν; Τι βλακείες είναι αυτές;