Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Βαμβάκι και μέλισσες

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.

Ο περασμένος χειμώνας ήταν ήπιος με μηδενικές απώλειες μελισσοσμηνών.

Η Άνοιξη καλή όπως και το καλοκαίρι.

Λίγα ανοιξιάτικα μέλια, πολλά μέλια στα έλατα, αρκετά ικανοποιητικός τρύγος στον κάμπο......και πολλά υποσχόμενα το πεύκο συνθέτουν το παζλ της φετινής μελισσοκομικής χρονιάς.



Για να μην επαναλαμβάνουμε τα γνωστά σε όλους μας για την ανθοφορία του βαμβακιού και των άλλων μελισσοκομικών φυτών παράλληλα με την ανθοφορία του βαμβακιού όποιος επιθυμεί ας ανατρέξει στις παλαιότερες αναρτήσεις. 1..., 2..., 3....



Θα αναφέρουμε μόνο πως φέτος οι καλλιέργειες βαμβακιού ήταν πολύ περιορισμένες (μειώθηκαν κατά πολύ τα καλλιεργούμενα στρέμματα).



Η καθορισμένη τιμή του βαμβακιού μικρή, το κόστος των ραντισμάτων μεγάλο που θα κατέβαζε κατά πολύ την ήδη μικρή τιμή του, είχε ως συνέπεια να γίνουν πολύ λίγα εως μηδενικά ραντίσματα.



Ο καιρός καλός, χωρίς καύσωνες και ανέμους.

Όλα αυτά συντέλεσαν και οι μελισσοκόμοι πήραν μια ικανοποιητική παραγωγή μελιού ασύγκριτα καλύτερη των προηγούμενων χρόνων. Κάτι πρώιμες βροχούλες Ιούλιο και αρχές Αυγούστου βοήθησαν αρκετά την ανάπτυξη του μελίκομπου και του λιοδρόμου κατ’ άλλους αγριοσουσαμιά ή αγριοβαμβακιά, που έδωσε άφθονο μέλι και γύρη.

Επίσης η αγριολουβουδιά......θέριεψε με τις βροχές και τις πρωινές ώρες έδινε αρκετή γύρη.



Τα μελίσσια δούλεψαν αρκετά καλά......κράτησαν και καλούς γόνους... και αποθήκευσαν και αρκετή γύρη......για μια συνέχεα στα πεύκα.

10 σχόλια:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ είπε...

friend Kokkini; mounting the online counter on your web page if you remove it there best shot olur.Çalışmalarında I wish you success. Ali Turk

İlhami Uyar είπε...

Dear Thedosis Katsaros,your wörks looklike very perfect also pine and cotton gave eneough honey,I hope you will pass no looses,best wishes and regards.

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Δόξα το Θεό Θεοδόση , η κάλή νεράιδα των μελισσοκόμων βοήθησε φέτος, γιατί τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι και το ξέρουμε όλοι.
Πάντα τέτοιες χρονιές ευχομαι πάντος . Η σύζυγος μου ζητά μέλι κουμαριάς απο κόκκινες μέλισσες, ξετρελάθηκε πέρσι ! !

ΛΥΤΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Καλησπέρα και από μένα!
Μακάρι και οι επόμενες χρονιές να είναι τέτοιες... Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι μόλις σταματήσουν οι επιδοτήσεις θα σταματήσουν λογικά και αυτά τα λίγα βαμβάκια. Και μετά τι γίνεται? Κια ειδικά για εμάς που κάνουμε στατική μελισσοκομία...

Anestis Ketsetzidis είπε...

θεοδόση
η ανάρτηση σου καλύπτει και τα δικά μου μέρη στο νομό Σερρών.
Νάσαι καλα
καλό σου βράδυ.

Beekeeper είπε...

Ετσι! να χουμε μέλι για το χειμώνα γιατι έρχεται η γριπη:D

markos aliprantis είπε...

Θεοδόση εύχομαι οι χρονιές σου να είναι πάντα έτσι

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ είπε...

you have viruses on your site counter please uninstall it

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Thanks you Mr Ali Turk!

Σπύρος Σφήκας είπε...

Να είσαι καλά Θεοδόση και πάντα τέτοια!!!