Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Γίναμε όλοι νομοθέτες.....


Κανείς δεν μπορεί να σας εμποδίσει να τοποθετήσετε τα μελίσσοσμήνη σας σε δημόσια, δημοτικά και κοινοτικά δάση και εκτάσεις κατά την άνθιση. Άρθρο 22 του Νόμου 4856/30. «Αι αρμόδιαι Γεωργικαί Υπηρεσίαι δεν δύνανται να απαγορεύσωσιν εις τους μελισσοκόμους την τοποθέτησιν κατά την άνθισην των μελισσίων των εντός δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών δασών και γαιών».

Κάποιοι όμως ή αγνοούν ή παρέβλεψαν την κείμενη νομοθεσία και έφτιαξαν δική τους ανάλογα με τα συμφέροντα τους. Ανάρτησαν παράνομα και καταχρηστικά αρκετές από αυτές τις πινακίδες......στην περιοχή του πευκοδάσους των Ελληνικών Β. Εύβοιας, δημιουργώντας έτσι παραπλάνηση και σύγχυση σε αρκετούς μελισσοκόμους.


Θα ενημερωθεί η ΟΜΣΕ για τις απαραίτητες ενέργειες.

14 σχόλια:

Σπύρος Σφήκας είπε...

«Τρελός είμαι ότι θέλω λέω και ότι θέλω γράφω»

markos aliprantis είπε...

Μόλις του στείλει η ΟΜΣΕ ένα εξώδικο θα δείς τι θα γίνει.
Καλημέρα.

george είπε...

ksekremaste tis apokei re, oti kapnisei ston kathena. tha paei kanenas pou den xerei na valei melissia kai tha girisei piso o anthropos.

beelovers είπε...

κανε οτι έκανα εγω στον Ελικώνα . Πήγα στον εισαγγελέα και σε 24 ώρες οι πινακίδες έφυγαν

Beekeeper είπε...

Eιναι και η Φωκίδα γεμάτη απο τέτοιες ταμπέλες.
Η πιο περίεργη που εχω δει ειναι ή στη φολεφγανρο ή στη Σιφνο (δε θυμάμαι)

Στο λιμάνι με το που βγαίνεις απο το πλοιο λέει
Απαγορεύτε η εισαγωγή μελισσιών στο νησι. Κινδυνος μεταδοσης βαρροικής Ακκαρίασης...

Μάντης Τειρεσίας είπε...

Χαχαχα...
να που η μέλισσα τελικά έχει έναν μέγιστο εχθρό, όπως μας διαβεβαιώνει και ο beekeeper...
Τον άνθρωπο....

Αντε να δούμε με πόση συσσωρευμένη βλακεία θα πρέπει κάποιος να έλθει σε αντιπαράθεση, μόνο και μόνο για να αποδείξει τα αυτονόητα..

ΦΦιλικά και συντροφικά....

Ανώνυμος είπε...

H ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΖΩΝΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΙΑΣΕΙ ΦΩΤΙΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ.

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο Ανώνυμος. Αντε γιατι και οι μελισσοκομοι Ελληναρες ειμαστε μου φεναιτε

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Αγαπητέ Νο 1 ανώνυμε.
Συμφωνώ μαζί σου και πολύ ωραία η διευκρινισή σου , αλλά νομίζω πως παίζουμε με τις λεξούλες και τα κώματα και όχι με την ουσία, κι αυτοί που τις κρέμασαν άλλα γράφουν κι άλλα εννοούν. Είναι σαν να πούμε απαγορεύεται το παρκάρισμα στους δρόμους της Αθήνας αλλά επιτρέπετε στην Αθήνα. Υπάρχει περίπτωση να παρκάρει κανένας στην ταράτσα η στην κρεβατοκάμαρα??
Μια βόλτα όμως στην περιοχή αλλά και σ όποια άλλη περιοχή θα σας κάνει ν αλλάξατε άποψη διότι ουδείς μελισσοκόμος τοποθέτησε ποτέ μελίσσια στην μέση αντιπυρικής ζώνης η δασικού δρόμου ώστε να εμποδίζεται η κυκλοφορία και επειδή κανένας δεν μπορεί να τοποθετήσει τα μελίσσια του πάνω στα πεύκα τα τοποθετεί στην άκρη της ζώνης η στην άκρη του δασικού δρόμου. Το καλύτερο θα ήταν να είχε ληφθεί μέριμνα κρατική ώστε να υπάρχουν χώροι τοποθέτησης μελισσιών πράγμα αδύνατον [ούτε θεωρητικά κατορθωτό] γιατί αυτό θα απαιτούσε χρόνο χρήμα και θυσία πολλών δένδρων.
Τέλος νομίζω πως η απαγόρευση είναι θέμα των αρχών του κράτους και όχι του καθενός μας.
Αγαπητέ Νο 2 ανώνυμε.
Επειδή συγκαταλέγεις τον εαυτό σου στους μελισσοκόμους αν θες κάντο μας πιο λιανά αυτό που σου φαίνετε πως είμαστε για να δούμε που κάνουμε λάθος για να συμμορφωθούμε , εδώ είμαστε ανοιχτοί να συζητάμε τα πάντα.

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Αυτό που εννοούν το έδειξαν με το κατρακύλισμα στον γκρεμό το σύνολο των κυψελών από τρία μελισσοκομεία.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΟΔΩΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ(ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ,ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,ΚΛΠ.) ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΗ ΤΗΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ.ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ.ΑΝΩΝΥΜΟΣ Νο 1

Anestis Ketsetzidis είπε...

θεοδόση
στη Θάσο πριν μια βδομάδα είδα πολλές τέτοιες επιγραφές σε διάφορα μέρη του νησιού.

Spiroseva είπε...

Καλημερα και απο μενα,νεος σχετικα στην τεχνη της μελισσοκομια.Αν και παρακολουθω αρκετο καιρο τα μπλοκ σας τωρα αποφασισα να συμμετασχω και εγω σ'αυτην την διαδυκτιακη κουβεντα. Ελπιζω να αποκομισω αρκετες γνωσεις απο τους παλαιοτερους και πιο εμπειρους.
Κατι αλλο αυτο το "αναγκαστικος" τι σημαινει?

Ανώνυμος είπε...

enas logos pou kapia dasi den ehoun kaei akoma opos p.x. tis sithonias einai oi melissokomoi. oi melissokomoi zoun apo to dasos kai giauto to prosehoun. i siggekrimeni periohi einai paradigma gia oli tin ellada. oi dromoi einai panta prosvasimoi , oi zones einai panta kathares,piezoun tin topiki autodiikisi gia to logo auto kai oi melissokomoi, kanoun peripolies ethelontes poli ap autous einai melissokomoi, melissokomoi vriskonte nihta kai mera sto dasos,prosehoun an ginei kati einai se thesi na idopiisoun tahitata . opoios erhete stin sithonia tha to ehei prosexei auto. an oi aploi polites prosehoun to dasos mia fora,oi melissokomoi to prosehoun deka. opios leei oti oi melissokomoi enohloun leei psemata.