Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

Μια αλλιώτικη δίκη...

Διαταράσσει το μελίσσι τη συγκοινωνία;
Μια δίκη αλλιώτικη από τις άλλες διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Θράκης
Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Μπορούν οι μέλισσες να διαταράξουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών; Η απάντηση αναμένεται να δοθεί από το Τριμελές Εφετείο Θράκης. Σήμερα (14 Ιανουαρίου 2010) εκδικάζεται στην Κομοτηνή υπόθεση με κατηγορουμένους τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου, τον αγρονόμο Θάσου και τον δασάρχη του νησιού. Οι εν λόγω φέρονται να διέπραξαν παράβαση καθήκοντος με σκοπό να ωφελήσουν τους ιδιοκτήτες κυψελών καθώς και 25 μελισσοκόμους για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών στους δρόμους της Θάσου το καλοκαίρι του 2006. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΜΣΕ) κ. Αχιλλέα Παπαστεργίου «η δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος των κατηγορουμένων αποτελείται από 1.000 και πλέον σελίδες, διότι καλούνται προς εξέταση 36 μάρτυρες κατηγορίας και πρέπει να αναγνωσθούν τουλάχιστον 14 έγγραφα».

Η κατηγορία για τους μελισσοκόμους συνίσταται στο ότι «τοποθέτησαν τις κυψέλες τους πλησίον του δρόμου της Θάσου» και ότι δεν εγκατέστησαν ειδική συσκευή διάθεσης και παροχής νερού για τις μέλισσες, με συνέπεια αυτές «να διασχίζουν τις οδούς» της Θάσου «με κίνδυνο προκλήσεων δηγμάτων... και με συνακόλουθο κίνδυνο της απώλειας του ελέγχου οδηγήσεως του οχήματος από τους οδηγούς...». Και διερωτάται ο κ. Παπαστεργίου «γιατί μέχρι το έτος 2006 οι παραβάτες μελισσοκόμοι τιμωρούνταν σύμφωνα με τον νόμο με πρόστιμο της τάξεως των 200- 300 ευρώ και ξαφνικά κατηγορούνται για έγκλημα με προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης»; Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, η τοποθέτηση ειδικής συσκευής διάθεσης και παροχής νερού για τις μέλισσες δεν προβλέπεται από τον νόμο. Σε ψήφισμα διαμαρτυρίας τηςΟΜΣΕ- το συνυπογράφουν η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και Προϊόντων της Κυψέλης, η Μελισσοκομική Ελλάδος, ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός «Νικητής», ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θάσου, ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Αρναίας- οι μελισσοκόμοι, μεταξύ άλλων, διαμαρτύρονται διότι όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «συρόμαστε (για πρώτη και ελπίζουμε για τελευταία φορά) ως κοινοί εγκληματίες ενώπιον του Εφετείου Θράκης και γιατί υφιστάμεθα μια δυσανάλογη προς τις περιστάσεις ψυχική και οικονομική ταλαιπωρία».

Το δικαστήριο τελικά ακυρώθηκε!

6 σχόλια:

trikalinos-Trikala Greece είπε...

Θεοδόση δεν κατάλαβα?
Δηλαδή κατηγορούμενοι είναι ο Δτης του Α.Τ.Θάσου,ο Αγρονόμος,ο Δασάρχης και 25 μελισσοκόμοι?και ποιός είναι ο μηνυτής-ές?

evangelos naxios είπε...

Να στειλουμε συγχαρητηριες επιστολες στον δημαρχο και οποιος αλλος εχει τετοιες φοβερες δυνατοτητες να ανακαλυπτει τετοιο φοβερο σκανδαλο ,ρε τους ατιμους ο Δκτης,ο Αγρονομος,ο Δασαρχης πως μπορεσαν και συνομοτησαν σε τετοια συμμορια με τους μελισσοκομους???Αν δεν τους ξεσκεπαζαν ο δημαρχος με τους χορηγους του,η συμορρια μεχρι και πραξικοπημα μπορουσε να κανουν.......ΕπικεφαλιδᨴΤο μεγαλειο της παπαρας!

markos aliprantis είπε...

Από ότι μου είπε ο Θεοδόσης μηνυτής είναι ένας εισαγγελέας που παραθέριζε στην Θάσο το καλοκαίρι του 2006.
Και μετά μου λές για παραδικαστικό έέέέ;

beelovers είπε...

πρεπει η ΟΜΣΕ να αναλάβει το κόστος υπεράσπισης των κατηγορουμένων

melinioxori είπε...

Θεοδόση τι εννοείς οτι ακυρώθηκε;
πήρε αναβολή η κατι τέτοιο; η ακυρώθηκε γιατί δεν στηρίζονταν οι κατηγορίες;

glam είπε...

Κύριοι, δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι ο μηνυτής δεν έχει ίσως κάποιο δίκαιο.......

Μόνο κάποιος που γνωρίζει, συγκεκριμένα, γεγονότα και καταστάσεις μπορεί να μας διαφωτήσει.....

Γεγονός είναι ότι κάθε χρόνο χιλιάδες μελίσσια τοποθετούνται, από (κακούς) μελισσοκόμους, πάνω σε δρόμους και μάλιστα όχι αγροτικούς, χωρίς καμμία "προφύλαξη", πράγμα που απαγορεύεται .....

Είναι κρίμα για χάρη κάποιων τεμπέλιδων, να αποκτούμε αντιπάθειες από το κοινονικό σύνολο, και το χειρότερο , να "τρέχουμε", μελλοντικά, να αλλάξουμε κάποιον αυστηρότερο νόμο , που θα "καιεί" μαζί με τα "ξηρά" και τα "χλωρά"........