Κυριακή, 7 Μαρτίου 2010

Στερέωση γυρεοπαγίδας

Προβληματίζεστε πώς να στηρίξετε την γυρεοπαγίδα σας;

Δύο απλοί τρόποι στήριξης θα σας διευκολύνουν:


Α) δυο γαντζάκια ¨Γ¨ βιδώνονται μόνιμα πάνω στην γονοφωλιά στο κατάλληλο σημείο και κρεμιέται η παγίδα.


Β) κόβουμε δυο τακάκια 5Χ5 και πάχος ανάλογα με το άνοιγμα της θυρίδας εισόδου και αφού κάνουμε μια χαρακιά με το πριόνι τα σφηνώνουμε στα άκρα της παγίδας και όλα μαζί τα τοποθετούμε στη θυρίδα εισόδου.


Μετά από μια κοπιαστική μέρα λίγο τσιπουράκι κάνει καλό και μπορεί ο μεζές να μην ήταν θαλασσινός... ...αλλά ήταν το τσιπουράκι Παριανό στην υγειά σου Μάρκο και το επιδόρπιο της κυραΦωτεινής….σοκολατένια θαλασσινά!!!


14 σχόλια:

Ανεστης Θ. Κετσετζιδης είπε...

Θεοδώση
ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και τα ίδια υλικά στερεώνω τις παγίδες.
Ειδικά το τσίπουρο του Μάρκου μας λύνει τα προβλήματα...
Χαιρετισμούς σε όλους στο Βόλο.
Γεία σου Σάκη.

ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ είπε...

Τι γυρεοπαγίδες λες τώρα Θεοδόση,εδώ χιονίζει (10 cm) αυτή την στιγμή.
Οπως πάντα σταθεροί με το τσίπουρο εσύ και ο Σάκης.
Στην υγειά σας!

oikome είπε...

χαιρετω τα φιλαρακια.καλο το κολπο με τα ξυλακια.εγω τις πιανω με μια παλια σαμπρελα γυρω απο την κυψελη.παιρνω μια σαμπρελα παπιου παλια και την κανω λωριδες παχους 3 ποντων με ενα ψαλιδι και τυλιγω με αυτες την κυψελη μαζι με την παγιδα.αλλα γιατι γυρες μιλαμε φετος ειπα θα μαζεψω απο καραγατσι αλλα ο καιρος με προλαβε δεν πειραζει .καλα να περνατε.

markos aliprantis είπε...

Καλά είναι τα τακάκια,καλή και η σαμπρέλα αλλά σαν τους γάνζους;Πάντα ψάχνω να βρώ κάτι που είχα παλιά ενώ με τους γάνζους δεν ψάχνομαι ούτε που τα έβαλα ουτε ξαναφτιάξε καινούργια.

İlhami Uyar είπε...

File moy oreo fagito,kali doulıa.

Foris Mouratidis είπε...

Θεοδοση ωραια πατεντα,μπραβο σου.
Ο Σακης βλεπω το τζουζει,πες του να προσεχει τη χοληστερινη.
Καλημερα στην ωραια παρεα.

ALİ TÜRK είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ALİ TÜRK είπε...

Thank you for sharing my friend, I wish you good luck in the new season.

evangelos naxios είπε...

Ωραιο το θεμα αν και φαινεται ευκολο ειναι σοβαρο,αλλα εκεινο το τσιπουρο ζηλευτω!

Επόπτης είπε...

Τα γατζάκια είναι πιό εύχρηστα
όσο υπάρχει μούστος και καζάνια όλα πάνε καλά.
έλεγε ο συχωρεμένος ο παππούς μου
"και τα κουτσουμπέλια κλήματα να γίνουν"
"και στου γαϊδουριού τον κόλο κλήμα να φυτρώσει
και του έλεγα εγώ "γιατί παππού "
"γιατί έχει κοπριά παιδάκι μου "
Θεοδόση να είσαι καλά μαζί με την παρέα σου.

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Γειά σου Θεοδόση μερακλή με την παρέα σου και τις κατασκευές σου, ρε συ ο Σάκης , αδυνάτησε ?

alex είπε...

Θεοδόση από τώρα έβαλες γυρεοπαγίδες?
δεν είναι λίγο νωρίς? για πόσες μέρες τις αφήνεις το πορτάκι το αφήνεις ανοιχτό στην αρχή και για πόσο , έχεις παρατηρήσει αν οι παγίδες μπορεί να εμποδίσουν την σμηνουργία ή αν παρεμποδίζουν την ανάπτυξη του μελισσιού, και κάτι ακόμα η Λαδανιά που εδώ θεωρείται ότι βγάζει μια γύρη αρκετά εύγευστη έμαθα πρόσφατα ότι ανήκει στα ανεμόφιλα φυτά αυτό σημαίνει ότι δεν την μαζεύει η μέλισσα? Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά δυστυχώς στην μελισσοκομία οι ερωτήσεις δεν τελειώνουν ποτέ.

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Α . Τα γαντζάκια είναι κορυφή δεν το συζητάμε.
Β. Εμείς εδώ προτιμάμε και στηρίζουμε τα ντόπια προϊόντα αλλά και μπροστά στο αγνό τσιπουράκι τι να πει το ουίσκι.
Γ. Το κλήμα και στην πέτρα να φυτρώνει.
Δ. Ο Σάκης έχει κόψει λίγο αλλά θα τον γράψω παιδικές κατασκηνώσεις .
Ε. Αλεχ μόνον ετοιμασίες κάνουμε με 5 βαθμούς τι παγίδες να βάλουμε?
Δουλεύω 90 παγίδες. Μια μέρα τις αφήνω με ανοιχτό πορτάκι και μετά κλειστό ώσπου να συλλέξω 200 κg περίπου όση είναι και η κατανάλωση μου το χρόνο . Η σμηνουργία δύσκολα ανακόπτετε γιατί άμα θέλουν να βγουν βγαίνουν και απ τις τρύπες των κηφήνων από πλάγια. Η ανάπτυξη δεν ανακόπτεται γιατί τις βάζω εποχή με πολλές γύρες.
Η λαδανιά όντος είναι εύγευστη και την προτιμούν και λόγω του κοκκινωπού χρώματος που έχει. Αξίζει να Βάλης στην ανθοφορία της παγίδες γιατί μαζεύουν μεγάλες ποσότητες τότε.

Ανώνυμος είπε...

Η κυρά Φωτεινή είναι αγέραστη...Φώτης Δρακότρυπα