Κυριακή 18 Απριλίου 2010

1) Αφεσμοί - 2) Έκθεση Μελισσοκομιικής Φωτογραφίας


1) Αφεσμοί

Στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με την μέλισσα μόνο μια φόρα μου είχε τύχει να σμηνουργήσει μελίσσι και να μπει μόνο του μέσα σε κυψέλη άδεια.

Από πέρυσι που οι φίλοι Σταύρος – Μάρκος – Σπύρος μου στείλανε τα μυρίσματα τους, γράφω ιστορία! Γίνεται κάτι το συγκλονιστικό!

Τα σμάρια μπαίνουν μόνα τους μέσα στις παγίδες!

Προς το πέταγμα των μελισσών τοποθετώ ένα κυψελίδιο με δυο παλιά κεριά μέσα πάνω σ’ ένα δέντρο κανένα μέτρο ψηλά και αλείφω λίγο την είσοδο με μύρισμα.

Και να…. Ωπ!!! Κίνηση στην είσοδο!

Ας δούμε μέσα!

Καλώς το!

Νέα παγίδα στο ίδιο σημείο και…τώρα πρέπει να επέμβουμε για να βάλουμε τάξη…ένα είναι μέσα και δυο περιμένουν απ’ έξω τη σειρά τους. Ένα πάνω αριστερά και ένα κάτω αριστερά.

Τελικά παρόλο το σχολαστικό έλεγχο….κάποια βρίσκουν τον τρόπο και την ευκαιρία να πάνε διακοπές! Τι σου είναι το ένστικτο της διαιώνισης αν και το 99% από το μελισσοκομείο μου προέρχεται από βασιλοτροφία!



2) Έκθεση Μελισσοκομικής Φωτογραφίας

Η ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος, σε συνεργασία με το Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Βόλου το Μελισσοκομικό Κέντρο Θεσσαλίας και την κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Ιωνία», διοργανώνουν έκθεση μελισσοκομικής φωτογραφίας και σχετικού εποπτικού υλικού στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας (Λεωφ. Σταδίου 2) απο τις 19-30 Απρίλη!

Εγκαίνια Έκθεσης: Δευτέρα 19 Απριλίου, ώρα 20:00

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το μυρισμα των αφεσμων απο τι αποτελειται?

to.melissaki είπε...

Αμέσως ο φίλος να μάθει αλλά κρατώντας την ανωνυμία ρωτά τι είναι αυτό?
Αν το γράψεις θα πω στους φίλους σου να σου βάλουν πιπέρι στη γλώσσα . Πρέπει πρώτα να υπάρξει αλληλοσεβασμός και όχι να διατηρούμε την ανωνυμία μας αλλά να μαθαίνουμε.

Grypas είπε...

Θεοδόση εγώ χρησιμοποιώ την ιδια τεχνική μόνο που αντι για το μυρισμά σου χρησιμοποιώ μελισσόχορτο και λεμονόφλουδες!Σαν καινούργιος δεν ξερω κ πολλά ακόμα!Και λόγω του ότι δεν μπορώ να είμαι καθημερινά στα μελισσάκια μου λόγω δουλειάς για να πιάσω τυχών αφεσμό που θα βγεί αν έχεις την καλοσύνη και θέλεις να μου πείς για το μύρισμα αυτό είναι το mail μου mclogan20@yahoo.com

İlhami Uyar είπε...

File moy kali doulıa,thank you for nice sharing.Best wishes and with my respects.

BeeHappy είπε...

Ποιάνει σε όλα τα θηλυκά αυτό το μύρισμα? :-)

evangelos naxios είπε...

Πολυ ωραια! Θεοδοση φετινα ειναι ,να χασω τον υπνο μου???
Εμεις εδω ακομη εχουμε καμια 10αρια μερες.

evangelos naxios είπε...

Ωραια η παρατηρηση απο το μελισσακι πολυ σωστος......λες να ειναι ο Κουφοντινας γιατι και αυτος ειναι μελισσοκομος...(προς Θεου δεν εχω τιποτα με τον ανθρωπο) εχω με αυτους που λεηλατησαν την πατριδα μου...

Beekeeper είπε...

Καλως το νέο μελισσι λοιπόν. Και "μπαλάκια" με πρόπολη εχω την εντύπωση οτι βοηθούν. Τουλάχιστον σε αντίστοιχη περίπτωση που είχα "στειλει" αφεσμο σε κυψέλη, αυτό είχα βάλει σαν "κράχτη" και νομίζω λειτουργησε καλα

Επόπτης είπε...

Έχω πάρει ένα σπρέυ από το Γκρίτσαλη με μυρωδιά σαν του λεμονιού και ψεκάζοντας μία φορά στην είσοδο κάνει την ίδια δουλειά.

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Καλή συνέχεια με τις συλλήψης Θεοδόση.
Ότι και να κάνουμε για να μην την "κοπανίσουν" αυτά το έχουν στην κούτρα τους , οπότε η τοποθέτηση παγίδων είναι κάτι που όλοι μας πρέπει να έχουμε στον σχεδιασμό μας.

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Συνήθως Θεοδόση δέν προλαβαίνω τους αφεσμούς γιατί τα επισκέπτομαι κάθε δέκα μέρες (είναι αρκετά μακρυά),περυσι όμως έβαλα 8 παγίδες και οι 8 γέμισαν ενώ η μία ξαναέφυγε.
Το μυστικό όλο εκτός από τα μύρισμα που οπωσδήποτε λειτουργεί είναι να χρησημοποιείς παλαιές κυψέλες που έχουν μυρουδιά από προηγούμενη χρήση.

Beekeeper είπε...

άσχετο με το θέμα και ζητώ τη συγγνώμη και την κατανόηση του οικοδεσπότη μας για την αστοχη παρεμβαση μου, αλλα έχω προβληματιστεί με κάτι...

Εχει κανείς σας αποψη για το τι μπορει να συμβαίνει εδω?

Anestis Ketsetzidis είπε...

Θεοδόση
καλός ο φίλος ανώνυμος.
Καλά πιασίματα σε όλους.