Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Δημοσίευμα Μελισσοκομικού Κέντρου Θεσσαλίας


Ως υπεύθυνος λειτουργίας του ΜΚΘ και σεβόμενος τον κο Κράγια για την ηλικία του, για τους αγώνες που έκανε για την μελισσοκομία ως πρόεδρος της ΟΜΣΕ επί σειρά ετών, για τον τίτλο του επίτιμου προέδρου της ΟΜΣΕ που κατέχει, δεν θα σχολιάσω το δημοσίευμα του στην εφημερίδα ελευθερία της Λάρισας την 18/8/2010 (σελ 2) με τίτλο «Κράγιας κατά Μελισσοκομικού Κέντρου Θεσσαλίας».


Μόνον θα παραθέσω το δημοσίευμα του ΜΚΘ γιατί ρωτούν με απορία αρκετοί τι περιείχε.




4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

i alithia einai oti kala einai na min malonoume me tous agrotes alla i politia ofeilei na tous enimerosei,giati oi perissoteroi den kseroun.
oi perissoteroi nomades melissokomoi kseroun ton haraktira tou ''ellina'' ktinotrofou kai agroti kai giafto kai den prokaloun fasaries me astinomies ktl.
kai epidei gia na pigeneis se kseno meros prepei na ta eheis kala me tous ntopoious ,poles fores oi melissokomoi ipohoroun i akoma kai apozimionoun gia dithen zimies px sta stafilia ,kaliergies,tsimpimata zoon ktl.
kseroun oti ama sikoseis kefali kai kaneis ton magka stous parapano
me katagkelies kai astinomies ,
to pio pithano einai na ta vreis kamia mera ola ta melissia sou klismena,anapodogirismena,kamena ,me tripes apo karampina! (prosohi na min sas paroun kai sas sto kinigi , ksero ti sas leo)i petamena se kanena lako.
distihos.
prepei na ginei enimerosi toulahiston gia tin epikoniasi

π. Σπυρίδων Κωνσταντής είπε...

Από τις δηλώσεις του κυρίου Κράγια η πιο σημαντική είναι ή εξής:''να βρούμε την χρυσή τομή'' όμως το σύνολο των δηλώσεων του είναι αντίθετο προς αυτήν την κατεύθυνση καθώς επικρίνει την ανακοίνωση του ΜΚΘ το οποίο κατά τη γνώμη του... ''μπαίνει σε ξένα χωράφια''...Οι μελισσοκομικοί σύλλογοι και κυρίως η ΟΜΣΕ αγωνίζωνται υπέρ της μελισσοκομίας όμως η υπεράσπιση του κλάδου δεν είναι αποκλειστικό δικαίωμα και άλλοι μελισσοκομικοί φορείς οφείλουν να πράττουν τα δέοντα.Άν ο αναμφίβολα σεβαστός για την προσφορά του κύριος Κραγιάς διέκρινε σκοπιμότητα παράκαμψης ή υποβάθμισης στα πρόσωπα των μελισσοκομικών Συλλόγων και δή της ΟΜΣΕ από το ύφος της Ανακοίνωσης του ΜΚΘ τότε...μάλλον οι δηλώσεις του δεν θα έπρεπε να ήταν αυτές! Σίγουρα η προτροπή κατάδοσης των αγροτών που προβαίνουν σε παράνομους χρονικά ψεκασμούς μοιάζει απειλητική και θα πρέπει να μας προβληματίσει η εύρεση επικοινωνίας με αγρότες που ψεκάζουν εις βάρος των μελισσών.Όμως αρκετοί αγρότες είναι και μελισσοκόμοι και αρκετοί μελισσοκόμοι είναι και αγρότες.Θεοδόση πιστεύω πως πρωτίστως μια ουσιαστική ενημέρωση των αρνητικών επιπτώσεων θα περιορίσει τους παράνομους ψεκασμούς.
Με καλή θέληση θα βρεθεί λύση!

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Κράγιας μόλις κλότσησε την καρδάρα.
Ότι είχε κτίση το γκρέμισε σε μια στιγμή

to.melissaki είπε...

Διάβασα και ξαναδιάβασα το κείμενο του Μ.Κ.Θ. Δεν βρίσκω τίποτα το παράλογο. Απορω γιατί ο Γεράσιμος τα έβαλε με το Μ.Κ.Θ.
Γεράσιμε όλοι εκτιμούμε τους αγώνες σου και θέλουμε να μείνεις σ ολους μας ως ο υπέρμαχος μαχητης για την μελισσοκομια στην Ελλαδα. Καιρός όμως να αποσυρθείς γιατί τον τελευταίο καιρό όχι μόνο με την παρούσα δημοσίευση αλλα και με άλλες σου μικρότητες χαλάς την όλη καλή σου εικόνα.