Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Η μηχανή του τρύγου


Είχε γράψει κάποτε ο συγχωρεμένος ο φίλος μας ο μελισσοΝίκος πως αυτές οι μηχανές καλές είναι, αλλά να μην χαλάσουν τα φρένα. Είχε καιρό που κροτάλιζε και τα φρένα δεν λειτουργούσαν αλλά αφού συνέχιζε να δουλεύει δεν τις έδινα και πολύ σημασία. Έλεγα άφησε την όσο πάει και δίσταζα να την ανοίξω. Προχθές πάνω στον τρύγο η μηχανή τερμάτισε.

Την άνοιξα με δισταγμό από περιέργεια……..και τελικά τα πράγματα ήταν απλά.

Δυό ρουλεμαν ένα ρινγκ και δυό φελλά. Ένα του συμπλέκτη που το βρήκα και το αντικατέστησα και ένα του φρένου που δεν το βρήκα. Με τη ρύθμιση όμως έγινε προσωρινά αλλά θέλει αντικατάσταση με την πρώτη ευκαιρία που θα το βρω. Όσοι έχετε μηχανή 8άρα Γλκαβά λοιπόν μην διστάζετε να επιχειρήσετε επισκευή συμπλέκτη-φρένου αν σας αφήσει. Δεν χρειάζεται ούτε να καν να κατέβει το μοτέρ. Αφαιρέστε μόνο το καπάκι του συμπλέκτη βγάζοντας τα τρία ασφαλιστικά βιδάκια, το λεβιέ και το καλώδιο.

Καλούς τρύγους.






8 σχόλια:

Anestis Ketsetzidis είπε...

Θεοδόση
χρυσοχέρι
βλέπω με δικά μου είδη ασχολείσαι.
χαιρετισμούς.

İlhami Uyar είπε...

I m sure you can solve machine problems,I wish best harvests.Best regards

Φώτης Λαουτάρης είπε...

θεοδοση παλια στο ποδηλατο οταν χαλάγαν τα φρενα ,φρεναραμε με το παπουτσι.Στο μηχανημα μπορουμε να τρεναρουμε με το χερι!!!

evangelos naxios είπε...

Οταν ολο τον χρονο την πολυδουλευεις αυτα παθαινεις.....εγω ουτε την πολυδουλευω ουτε εχω τετοιες γνωσεις,καλους τρυγους!!!

Exagono είπε...

Αμα πιανουν τα χερια σου.
Αντε καλη συνεχεια με πολλα μελια.

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Ανέστη καλησπέρα .Μήπως έχεις τέτοια φελά η ξέρεις που θα βρω?

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Φώτη τώρα που ασπρίζουν τα μαλλιά την θέλω περισσότερο την γυναίκα και με τα δυο χέρια .Κάθε φορά που έβαζε χέρι μου άναβαν τα λαμπάκια και έλεγα τώρα θα της το σπάσει.

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Φόρη σαν ειδικός μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί τις περισσότερες φορές ενώ γυρίζει προς μια κατεύθυνση αν την σταματήσω και την βάλω σε λειτουργία ξανά κάποιες φορές γυρίζει ανάποδα σαν να είναι συνεχούς ρεύματος και μαλάζεις την πολικότητα ενώ είναι μονοφασική εναλασόμενου?