Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2010

Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Βόλου

Ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Βόλου ιδρύθηκε το 1961 από 20 μελισσοκόμους της περιοχής.


Από την ίδια χρονιά διαθέτει κατάστημα λιανικής πώλησης προϊόντων μέλισσας και μελισσοκομικού εξοπλισμού. Το 1985 απέκτησε ιδιόκτητο κτήριο για την στέγαση του καταστήματος με σημαντική έκτοτε ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του.

Τον Οκτώβριο του 2008 ο συνεταιρισμός αποκτά και το δεύτερο κατάστημα εφαπτόμενο του πρώτου μετά από αγορά. Σήμερα ο συνεταιρισμός απαρτίζεται από 75 μέλη και απασχολεί στο ανακαινισμένο πλέον κατάστημα σε μόνιμη βάση έναν υπάλληλο – διαχειριστή. Η λειτουργία του συνεταιρισμού στηρίζεται σε συγκεκριμένο καταστατικό και διοικείται από πενταμελές διοικητικό συμβούλιο. Βασικές αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία και τη στρατηγική του συνεταιρισμού λαμβάνονται στην γενική συνέλευση των μελών η οποία εκλέγει και το διοικητικό συμβούλιο κάθε τέσσερα έτη. Ως πρώτο μέλημα ο συνεταιρισμός έχει να στηρίξει επαγγελματικά τα μέλη του αγοράζοντας τα προϊόντα τους σε ικανοποιητικές τιμές και να τους παρέχει προσιτό εξοπλισμό.


Ο συνεταιρισμός διαθέτει εκτός από το πρατήριο και μηχανολογικό εξοπλισμό αποθήκευσης και συσκευασίας μελιού (γραμμή συσκευασίας). Επίσης έχει ενταχθεί σε προγράμματα ενίσχυσης της εμπορίας μελιού και μέχρι στιγμής έχει προμηθευτεί μέσα στα πλαίσια μελισσοκομικό εξοπλισμό σημαντικής αξίας για ιδία χρήση του καταστήματος και των μελών του.

Ο συνεταιρισμός διαθέτει και μικρό εργαστήριο αναλύσεων μελιού......το οποίο συνεχώς βελτιώνει και εξοπλίζει, για την διασφάλιση της ποιότητος του μελιού (πρόσφατα απέκτησε και φασματογράφο).

Ο συνεταιρισμός είναι φορέας του κέντρου μελισσοκομίας Θεσσαλίας το οποίο με το επιστημονικό δυναμικό του παρέχει στήριξη στη μελισσοκομία της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας.

Σήμερα στο πρατήριο του συνεταιρισμού μπορεί κάποιος να προμηθευτεί τα προϊόντα τοπικών παραγωγών σε τιμές παραγωγού όπως γύρη - βασιλικό πολτό - πρόπολη – κερί – μέλι πευκου, ελάτου, ερείκης, ανθέων & κουμαριάς.


Επίσης ο κάθε επαγγελματίας ή ερασιτέχνης μελισσοκόμος μπορεί να προμηθευτεί εξοπλισμό και υλικά για την καθημερινή εργασία στα μελίσσια του.

www.melivolos.tk

11 σχόλια:

MELITASOS είπε...

Μπραβο στους συνεταιριστες του που δεν τον βουλιαξαν οπως τοσοι αλλοι συνεταιρισμοι χαθηκαν απο την κακοδιαχειριση.
Καλά Χριστουγεννα Θεοδόση

markos aliprantis είπε...

Είχα την ευκαιρία όταν ήρθα στον Βόλο να με ξεναγήσεις στον Συναιτερισμό και να τα δώ από κοντά.Το 90% των συν/μών είναι φεσωμένοι μέχρι τ'αμπούνια που λέμε εμείς εδώ κάτω.Σας χρειάζοντε συγχαρητήρια για την αξιέπαινη προσπάθεια.Πάντα καλύτερα Θεοδόση.

Mustafa Yılmaz είπε...

usta kolay gelsin

Beekeeper είπε...

με λίγα λογια ο συνεταιρισμός σας είναι κι ο πρώτος.

π. Σπυρίδων Κωνσταντής είπε...

Συγχαρητήρια στα μέλη του συνεταιρισμού , γιατί σε αυτούς οφείλεται η επιτυχία!
Μου άρεσε η ανάρτηση , την περίμενα πως και πως γιατί έλειπε η παρουσίαση των καλών συνεταιρισμών σε αντίθεση με κάτι αναρτήσεις που διάβασα αλλού και κατηγορούσανε συλλόγους και συνεταιρισμούς επειδή ζήτησαν και έλαβαν επιδοτήσεις.
Τα έργα φαίνονται αρκεί να θέλουμε να τα δούμε! και πάλι μπράβο στον συνεταιρισμό...

İlhami Uyar είπε...

kala christougenna Theodosis.Thank you for nice sharing,old traditionals very nice.Best wishes,stay well.

adem yamak είπε...

sayın kokkini rus ski paninaiş ya çut panimaya. ya tel altlıklı kovan tı pasmattriali türk boğ ali türk ya gavari tı gavari kovan<koloni< haraşo
.mnoga haraşo . ya spasiva adem yamak. yeftin kovanci. http yeftin kovanci bloğspot. adressa. çamçukur köyü karamürsel kocaeli.tlf. 0090541 4548010 .00902624528010.dobra ultra.

beelovers είπε...

δεν ερχεσε και εδω να κανουμε τιποτα γιατί εδω αργα τα ζα. μονο σφραγίδα και τίτλο προέδρου εχουμε .

evangelos naxios είπε...

Συγχαρητηρια,η γνωμη μου για τους συνεταιρισμούς ειναι η ιδια με του Τασου ,Μαρκου.

Καλα Χριστουγεννα!!!

π. Σπυρίδων Κωνσταντής είπε...

Θεοδόση , χρόνια πολλά και καλές εορτές , να περάσεις καλά με την οικογένεια σου!

adem yamak είπε...

Ο κ. Κοκκίνη melissa. Γυρίζω στο διαδίκτυο δεν ξέρετε Ρωσικά και Ελληνικά, το blog ali Τούρκου Γραπτή ali άρεσε πολύ κάτω από το κάτω κυψέλη λανθάνον Τούρκοι έστειλαν μου να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας, εάν πληρούν Αν το κόστος των θαλάσσιων μεταφορών μπορεί κανείς να στείλετε ένα Αδάμ Σας εύχομαι καλή επιτυχία στις σπουδές σας
Patch. httpyeftinkovanciblogspot.com διεύθυνση Blog
Αν θέλετε να δείτε που μπορείτε να δείτε από köyümü www.chaleten.com
Επικοινωνία: 0090541 454 80 10 / 0090 262 452 80 10 London / Karamursel çamçukur χωριό.