Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ημερίδα του Ινστιτούτο Μελισσοκομίας του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.

Θέμα: Η παραγωγή, η βελτίωση και ο έλεγχος της ποιότητας των βασιλισσών μελισσών


Χθες 19 Μαρτίου 2011 μας δόθηκε η ευκαιρία και παρακολουθήσαμε την πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα του Ινστιτούτο Μελισσοκομίας του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Μετά τους χαιρετισμούς της κας Φ. Χατζήνας ερευνήτρια Ινστιτούτο Μελισσοκομίας του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε., του κου Ντούρα Β. αντιπρόεδρο της ΟΜΣΕ και του κου Α. Παπαχριστοφόρου ακολούθησαν ομιλίες του προέδρου της Apimondia κου Gilles Ratia για τον ρόλο και τους στόχους της Apimondia, της κας Cecilia Costa για την καταγραφή των Ιταλών βασιλοτρόφων τα θετικά στοιχεία και το πρόγραμμα βασιλοτροφίας στην Ιταλία.


Οι κύριοι Mica Mpladenobic (καθηγητής του πανεπιστημίου στο Βελιγράδι) και Sladjan Rasic (διδακτορικός φοιτητής) μας μίλησαν για το σύστημα βελτίωσης της μέλισσας και τη βασιλοτροφία στην Σερβία.

Η κα Χατζήνα μας μίλησε για το χθες το παρόν και το μέλλον του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε..
Ο κος Bahri Yilmaz (πρόεδρος της ένωσης των βασιλοτρόφων Τουρκίας) μίλησε για την βασιλοτροφία στην Τουρκία, ο κος Γιάννης Λεπιδάς (βασιλοτρόφος) για την βασιλοτροφία στην Ελλάδα και ο κος Λεωνίδας Χαριστός (συνεργάτης στο Ινστ. Μελισσοκομίας) για την ποιότητα των βασιλισσών.

Ακούστηκαν πολύ ωραία πράγματα και πήραμε μια γεύση τι γίνεται γύρω μας στους γείτονες μας. Όλες οι ομιλίες ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και ήταν και μια καλή ευκαιρία να ανταμώσουμε με πολλούς καλούς φίλους. Ακολούθησε χορός με παραδοσιακούς χορούς......και δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα.


ΥΓ. εδώ μια έξτρα επίδειξη από τον πατήρ Ευάγγελο Καρακάση γεωπόνο, πάνω σε πατέντες του για την παραγωγή βασιλικού πολτού και βασιλισσών και όχι μόνο…

4 σχόλια:

Anestis Ketsetzidis είπε...

Θεοδόση
τα τηλέφωνα γιατί τα έχουμε?

evangelos naxios είπε...

Καλημερα,εχασα......πηγα στον εγγονο στην Λαρισα.

İlhami Uyar είπε...

Dear Thedosıs Katsaros its looklıke very nice organization,I hope ıt will be very useful all beekeepers to prevent disaes and development colonies.I beleive that you show hospitality all guests,regards.

İlhami Uyar είπε...

Dear my friend can you send me about some Selahattin Güney photos please,he asked you.Regards