Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Βοηθητικές αλυσίδες

Τα πράγματα στην μελισσοκομία δεν είναι πάντα εύκολα. Συναντάμε διάφορες δυσκολίες. Ένας μεγάλος πονοκέφαλος για τον μελισσοκόμο είναι τα κωλύματα. Η λάσπη ή το βρεγμένο γρασίδι ακινητοποιεί το αυτοκίνητο και μας βάζει σε μπελάδες να ψάχνουμε για βοήθεια. Πολλές φορές με μικρή βοήθεια ξεμπερδεύουμε. Ο αγαπητός μας φίλος Βαγγέλης Στεφανής (Άγρια Μέλισσα) είχε φτιάξει παλιά μια πατέντα που βοήθησε πολλούς να ξεκολλάνε από τις λάσπες. Πιστεύω να την είχατε δει στο cd του που είχε κυκλοφορήσει. Από τον άλλο φίλο Βαγγέλη Καλαντζή (melisula) αντέγραψα και έφτιαξα μια άλλη πατέντα πιο εύκολη στην τοποθέτηση.

Σε μισό λεπτό τοποθετείται ένα κομμάτι ή και δεύτερο αν χρειαστεί ακόμα και τρίτο σε κάθε τροχό χωρίς κόπο και χωρίς να χρειαστεί να σηκώσουμε τροχό. Το ίδιο κομμάτι ταιριάζει για αρκετούς τύπους ελαστικών. Τα υλικά για τέσσερα κομμάτια μου στοίχησαν μόλις 100 Ε.

Αχρείαστα να είναι…

8 σχόλια:

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Πολύ σωστό και ας είναι αχρείαστο.
( Το ISUZU θέλει αλυσίδες ή για τις ανάγκες της φωτογράφισης της φοράει?)

Και οι δύο Βαγγεληδες πολύ σωστοί επίσεις.

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

To mitsubishi και το isuzu πάει εκεί που πάνε λίγοι και με αυτές τις αλυσίδες πάνε εκεί που δεν πάει κανένας!
(Κώστα δοκιμή τις έκανα αν ταιριάζουν)

markos aliprantis είπε...

Μπράβοοοοο!!!!!!!Θεοδόση είναι σπέσιαλ κατασκευή πανεύκολη στην τοποθέτηση.Σου λύνει τα χέρια σε ένα μπλέξιμο με τις λάσπες.

Beekeeper είπε...

Τρελή πατέντα... Ένα άλλο πράγμα που λειτουργεί καλά στη λάσπη είναι η τριχιά. προυποθέτει τρύπια ζάντα και την περνάς με τον ίδιο τρόπο που πέρασες τον ιμάντα. (δένεις ένα κοντό κόμπο και τέλος) βέβαια εκει θα πρέπει να περνάς ένα σκοινί ανα τρύπα και θα καλύπτει πολυ μικρή επιφάνεια απο το ελαστικό, ενω το δικό σου περνα απο μια τρύπα και καλύπτει το ενα τέταρτο απο το λαστιχο!

Δες και το πιο τρελό
γιατι με την κρίση θα έχουμε ολοι ποδήλατα και θα χρειαστεί... αλυσίδα απο πλαστικα κλειψακια για ποδήλατο

π. Σπυρίδων Κωνσταντής είπε...

Πρίν από λίγο καιρό έτυχε να βοηθήσω κάποιον φίλο που κόλλησε στις λάσπες , με πέτρες , ξύλα κλπ. υλικά που βρέθηκαν πρόχειρα.Μεγάλη ταλαιπωρία!
Κάτι τέτοιο με βάζει σε σκέψεις , φαίνεται πιο λογικό και πιο λειτουργικό!

chaniabee είπε...

όμορφο φιλε!!!!! τελειο!

MELITASOS είπε...

ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΛΗ ΠΑΤΕΝΤΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΕΝΑ ΕΡΓΑΤΗ ΑΠΟ ΣΩΛΗΝΑ ΝΕΡΟΥ ΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΘΑ ΚΟΛΛΗΘΕΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΜΕ ΔΥΟ ΤΡΥΠΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΧΟ ΠΟΥ ΓΛΥΣΤΡΑΕΙ ΑΦΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΔΥΟ ΜΠΟΥΛΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΟΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ. ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΕΧΟΥΜΕ 15 ΜΕΤΡΑ ΣΥΡΜΑΤΟΣΧΟΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΔΕΝΤΡΟ, ΒΡΑΧΟΣ, ΠΑΛΟΥΚΙ κτλ. ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΟΧΗΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο σας κυριε Θεοδωση για την σκεψη...
Εμεις με την τριχια παλευουμε.

Χρηστος Λαμια.