Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Πενία τέχνας κατεργάζεται


Τον τίτλο τον δανείζομαι από τον Έλληνα Θεόκριτο που πρώτος το διαπίστωσε και τον διατύπωσε πριν 2300 χρόνια।


Αφορμή για τα γραφόμενα μου έδωσε το παρακάτω περιστατικό:


Άγνωστος «κύριος» με ροζιασμένα χέρια μπήκε σε μικρό κατάστημα τροφίμων και εναπόθεσε στον πάγκο ένα τρίκιλο «μέλι» και απευθυνόμενος στην νεαρή ιδιοκτήτρια της λέει πως θα έρθει να το πάρει κάποια κυρία που του το παρήγγειλε και για να μην ξανάρχεται της ζήτησε να του το πληρώσει 20E τα οποία θα της τα έδινε η κυρία που θα παραλάμβανε το βάζο। Φυσικά ποτέ καμιά κυρία δεν ήρθε να το παραλάβει. Αν θέλετε να μάθετε τι αμυλοσιρόπιο περιείχε το βάζο … ένα τηλέφωνο στο κέντρο μελισσοκομίας Θεσσαλίας θα σας λύσει την απορία.


Επειδή το 2011 πλησιάζει στο τέλος του και οι ετοιμασίες για τις γιορτές ξεκίνησαν και το μέλι θα έχει την τιμητική του σε κάθε σπίτι για τα πατροπαράδοτα μελομακάρονα και τις δίπλες πρέπει οι καταναλωτές να είναι προσεκτικοί। Εκμεταλλευόμενοι κάποιοι την περίοδο θα προσπαθήσουν να περάσουν διάφορες γλυκαντικές ουσίες ως μέλι, πολλές φορές ακόμα και επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία. Γι’ αυτό λοιπόν να μην αγοράζουν μέλι από αγνώστους πλανόδιους και μάλιστα χωρίς ετικέτα. Να προτιμούν μέλι Ελληνικό επώνυμο από επιλεγμένα καταστήματα ή γνωστούς παραγωγούς μελισσοκόμους.

6 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Θεοδόση και που είσαι ακόμα.Θα δούμε να γίνονται τρελά πράγματα

Beekeeper είπε...

To απίστευτο είναι οτι στην πρώτη γρήγορη "οπτική" ανάγνωση του άρθρου σου, νόμιζα οτι η συσκευασία είναι αληθινή(!)και όχι προιον photoshop...

Λέω κι εγώ.. αν έχει κανείς τετοιο θράσος και κάνει συσκευασίες με μαιμουδες επάνω.. τότε τουλάχιστον να σεβαστούμε τα κότσια του...

Το χειρότερο πρόβλημα πάντως είναι η ελληνοποίηση. Εχω έναν φίλο Αλβανό, που μου έστειλε πρόσφατα ένα ρεπορτάζ απο την Αλβανική τηλεόραση, με θέμα την ποιότητα των μελιών τους... Ασύλληπτη χρήση φαρμάκων. Πόσα απο αυτά λες να έρχονται εδώ?

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς κάτι τέτοια γίνονται και παίρνει η μπάλα και τους υπόλοιπους. Γιατί? Κάποιος που δεν ξέρει, πχ η ιδιοκτήτρια αν δεν ήσουν εκεί Θεοδόση τι θα έλεγε? Ήρθε ένας μελισσοκόμος και μου έκανε αυτό. Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά!
Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι συνεχής ενημέρωση στους πελάτες μας και όχι μόνο για να ξέρουν από που να φυλάγοντε!!!
Δημητρης Μ. Βολος

Γιάννης Γιάνναρος είπε...

Θεοδόση όταν ένα προιόν έχει αξία, η νοθεία δεν αποφεύγεται, όσοι έλεγχοι και να γίνουν. Δυστυχώς.
Ο καταναλωτής πρέπει να προστατεύεται μόνος του με το τρόπο που λες.

Νικόλας είπε...

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι τα μνημόνια και η οικονομική κρίση έχει επεκταθεί και στρωθεί για τα καλά και στα τραπέζια των σπιτιών μας,//στην αναμπουμπούλα χαίρετε ο λύκος//.Ο κόσμος όσο του μειώνουν το εισόδειμα όλο και στα πιό οικονοικά προϊόντα οδηγείται,και όπως ξέρουμε <>.Ας προσέξουμε λοιπόν οι καιροί ειναι πονοιροί,όπως λέει ο Μάρκος θα δούμε πράγματα και δεν θα τα πιστεύουμε.

Unknown είπε...

απαραδεκτοι κυριε θεοδοση