Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Απολογισμός – Προγραμματισμός και τρέχουσα κατάσταση

Μπορεί να άργησα λίγο αλλά μην νομίζετε ότι ξέχασα και δεν έκανα τον καθιερωμένο απολογισμό για την χρονιά που πέρασε και τον προγραμματισμό για τη νέα χρονιά που ήρθε.

Ο απολογισμός εύκολος αφού πρόκειται για κάτι που έγινε. Ο προγραμματισμός όμως δύσκολος με πολλές εναλλακτικές λύσεις τόσες που με απορρόφησαν και το καφεδάκι κρύωσε.

Τα προβλήματα του κόστους των μετακινήσεων , της διάθεσης των προϊόντων και η οικονομική συναλλαγή με τους εμπόρους όσο πάνε και γίνονται πιο έντονα και χρειάζονται πολύ προσοχή.

Η παρατεταμένη ανομβρία τουλάχιστον στην περιοχή μου με κάνει επιφυλακτικό για τις επερχόμενες ανθοφορίες γι’ αυτό χρειάζεται και δω επαγρύπνηση. 10 Γενάρη άνθιζαν κάτι ντόπιες ποικιλίες αμυγδαλιάς. Φέτος 22 και ακόμα τίποτα.

Το σπερδούκλι άλλες χρονιές είχε μια σπιθαμή βλαστάρι και κάποια βιαστικά είχαν και λουλούδια. Φέτος ακόμα δεν έσκασε μύτη ούτε ένα βλαστάρι αλλά και η πατάτα από κάτω (βολβός) είναι τζούφιος (μαραμένος). Θα βλαστήσει άραγε;


Η γαλατσίδα μια από τα ίδια.

Κάτι λουλουδάκια της εποχής ραδίκια κλπ και αυτά τίποτα. Μόνο κάτι καλεντούλες δειλα δειλά ανθίζουν κανένα λουλουδάκι αλλά το κρύο δεν αφήνει μέλισσα να ξεμυτίσει να το πατήσει και οι αλκυονίδες ακόμα δεν φάνηκαν.

12 σχόλια:

μελισσα Παυλιανης είπε...

Καλη χρονια θεοδοση και ολα καλα να σου πανε.Εχω περιεργεια τι απολογισμο θα κανουμε του χρονου τετοια εποχη με αυτους που εχουμε μπλεξει.Ουτε ο καιρος δε βοηθαει οπως λες.

markos aliprantis είπε...

Θεοδόση και εδώ μια απ'τα ίδια ανομβρία και πάει λέγοντας.Οι παλαιοί αγρότες λένε εδώ οτι αν δεν ανθίσει ο άρδικας(σπερδούκλι,ασφόδειλος)μην περιμένεις οτι θα έχει βροχές.Μάλλον θα αρχίσω να τα πιστεύω γιατί είναι μελέτες πολλών ετών.Όσο για την χρονιά που ξεκίνησε άστα να πάνε αφού οι περισσότεροι της στεριανής Ελλάδας δεν έχουν δώσει ούτε το περσινό μέλι.

melissokomia kritis είπε...

Καλή μελισσοκομική χρονιά.Φέτος ολα τα χιόνια και τα νερά εχουν πέσει εδώ.

χριστοφορος είπε...

εχει δικιο ο λευτερης. εγω αυτο το διαστημα ειμαι στην κρητη και οντως ριχνει νερα καλα. Αλλα δεν εχει να λεει . τα νερα σε μας τους νοτιους χρειαζονται νομιζω εψιμα κατα τον απριλη. μιλαω βεβαια για το μελι της πετρας [σαντορινη]

σκουρας είπε...

θεοδοση καλη χρονια να εχουμαι και να ημαστε εσιοδοξη γιατι υπαρχουν και χηροτερα

İlhami Uyar είπε...

dry and climate chanching problem all of us,I hope we dont pass bad season in forthcoming and year.

Corfu bee είπε...

Θεοδοση το δευτερο φυτο τι ειναι ?? .Γαλατσιδα δεν ειναι .

Γιάννης Γιάνναρος είπε...

Ο Ασφόδελος μια απ τα ίδια και στον Υμηττό, μόνο βλαστάρια. Η γαλατσίδα ανοίγει σιγά - σιγά. Χθες που πήγα να τα δω είχαν ένα χαζό πέταγμα, κάτι λίγες γύρες. Τα κρατάει μέσα ο καιρός! Ίσως περιμένουν κρύα πίσω, όπως λένε και τα μετεωρολογικά συστήματα. Σήμερα αλλάζει το φεγγάρι, να δούμε τι θα μας πει κι αυτό. Πως θα πιαστεί;

evangelos naxios είπε...

.....τις ευχές μου!!!!!

....κάπου μου το έκοψες,δεν μου λες για τον προγραμματισμό.....

Grypas είπε...

Εύχομαι μια καλή και παραγωγική χρονιά!!!Καλή Δύναμη!!!

Anestis Ketsetzidis είπε...

Θεοδόση
με τσιπουράκι όλα θα αποφασιστούν πιο σωστά.
Καλή χρονιά.

Γιώργος Κ. είπε...

Όπως είπε ο Λευτέρης φέτος Κρήτη πάρα πολλά νερά.... χρόνια δεν θυμάμαι τόσα νερά... Μακάρι να εξελιχθεί καλά η χρονιά όχι μόνο μελισσοκομικά αλλά γενικότερα, καλή δύναμη....