Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Ευχαριστίες στους επόπτες του Μελισσοκομικού Κέντρου Θεσσαλίας


Πριν μερικές μέρες συμπλήρωσα το φύλλο αξιολόγησης ως υπεύθυνος λειτουργίας του Μελισσοκομικού Κέντρου Θεσσαλίας και βάζοντας και τις τελευταίες υπογραφές σε κάποιες εκκρεμότητες τελείωσε ουσιαστικά και επίσημα ο ρόλος μου.

Πριν ακριβώς τέσσερα χρόνια την 1η Σεπτεμβρίου του 2008 ορίστηκα από το διοικητικό συμβούλιο του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Βόλου ως αντιπρόεδρος του ΜΣΒ και υπεύθυνος λειτουργίας του Μελισσοκομικού Κέντρου Θεσσαλίας του οποίου φορέας είναι ο συνεταιρισμός μας. Με την λήξη της σύμβασης την 31 Αυγούστου 2012 έληξε και η θητεία μου ως υπευθύνου λειτουργίας του κέντρου. Μια θητεία 4 ετών (δεν ήταν και λίγα). Εργάστηκα αφιλοκερδώς χωρίς να υπολογίσω χρόνο και κόπο. Συνεργάστηκα με τους δυο επόπτες γεωπόνους του Κέντρου Μελισσοκομίας Θεσσαλίας, τους οποίους θα ήταν σοβαρή παράλειψής μου αποχωρώντας, να μην τους ευχαριστήσω θερμά, εκ βάθους καρδίας για την άψογη συνεργασία μας και συνεννόηση που είχαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια.


Πέραν λοιπόν από την υλοποίηση των δράσεων στα πλαίσια του κανονισμού 1234/2007, υπήρξε μεταξύ μας αμφίδρομη μεταφορά γνώσεων και παρατηρήσεων. Με την τεχνική και επιστημονική τους στήριξη, με επιτόπου επισκέψεις σε μελισσοκομία και λήψεις δειγμάτων για διάγνωση ασθενειών και την καθοδήγηση τους για την αντιμετώπιση, βοήθησαν πολλούς μελισσοκόμους. Με την παροχή γνώσεων σε νέους και παλιούς μελισσοκόμους βοήθησαν και στην ανάδειξη του έργου του κέντρου μελισσοκομίας σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Κατά την διάρκεια της θητείας μου ως υπευθύνου του κέντρου μελισσοκομίας μαζί αναβαθμίσαμε  τη λειτουργία του εργαστηρίου του κέντρου αποκτώντας το 2010 με αγορά και θέτοντας σε λειτουργία του φασματοφωτομέτρου και του υδρόλουτρου, επεκτείνοντας έτσι την δυνατότητα μέτρησης των χημικών χαρακτηριστικών του μελιού HMF και διαστάση, πέραν των αναλύσεων υγρασίας και αγωγιμότητας που γινόταν μέχρι τότε, ώστε οι μελισσοκόμοι να νιώθουν ασφαλείς για το προϊόν που παράγουν και στην αγορά να φτάνει ένα ποιοτικό προϊόν. 
Μαζί συνεργαστήκαμε για την οργάνωση και πραγματοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων για την ενημέρωση του κοινού, την προώθηση και ανάδειξη των προϊόντων της μέλισσας.

Τους εύχομαι να είναι γεροί και δυνατοί, ώστε να συνεχίσουν το έργο του Μελισσοκομικού Κέντρου και πέραν του 2013, ανεβάζοντας τον πήχη της προσφοράς πολύ ψηλότερα, γιατί η μελισσοκομία και οι μελισσοκόμοι τους χρειάζονται πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά τώρα στους δύσκολους καιρούς.

Θεοδόσιος Κατσαρός5 σχόλια:

explore.bees είπε...

Δάσκαλε – Θεοδόση ,, εύχομαι καλή συνέχεια στις όποιες δραστηριότητες συνεχίσεις .
Να είσαι καλά,,, και να συνεχίσεις να προσφέρεις απλόχερα ,,,έτσι όπως ΕΣΥ γνωρίζεις .

Χρήστος

Μελισσοκομικό Κέντρο Θεσσαλίας- επόπτες είπε...

Αγαπητέ Θεοδόση,
Είδαμε την ανάρτηση στη σελίδα σου, και θα ήταν παράλειψη από την πλευρά μας να μην σε ευχαριστήσουμε κι εμείς για την προσφορά σου ως υπεύθυνο, στη λειτουργία του Κέντρου Μελισσοκομίας.
Η εξαιρετική συνεργασία, η αμέριστη βοήθεια, και η ηθική συμπαράσταση που μας προσέφερες ήταν πολύτιμα εργαλεία για να ξεπεράσουμε πληθώρα γραφειοκρατικών και άλλων λειτουργικών προβλημάτων.
Η συνεργασία μας αυτά τα 4 χρόνια υπήρξε πραγματικά εξαιρετική και συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην καλή λειτουργία του Κέντρου και τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει στους μελισσοκόμους της Θεσσαλίας. Στο διάστημα αυτό, υπήρξαν πολλές προσθήκες και βελτιώσεις στις υποδομές με ποιο σημαντική τη λειτουργία του εργαστηριακού εξοπλισμού.
Σε ευχαριστούμε ακόμα για τις γνώσεις και τις εμπειρίες που μας μετέφερες στις σχεδόν καθημερινές συζητήσεις . Μελισσοκόμοι σαν εσένα με ήθος, γνώσεις, εμπειρία, εφευρετικότητα, ειλικρινή διάθεση προσφοράς και αγάπη για τη μελισσοκομία βοηθούν όλους μας ουσιαστικά.

Οι επόπτες
του Μελισσοκομικού Κέντρου Θεσσαλίας

Ευθυμίου Ε. –Σαμαράς Γ.

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Σεμνά και ταπεινά , ο Θεοδόσης που γνωρίζουμε κι αγαπούμε.

evangelos naxios είπε...

Άξιος!!!!!!!!
Καλή συνέχεια!

markos aliprantis είπε...

Καλή συνέχεια και από μένα.Μακάρι οι νέοι να συνεχίσουν το έργο από εκεί που σταμάτησες για να προοδεύσει ο πολυπαθής κλάδος μας