Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Εκδρομή στην Πόλη



 


Για δεύτερη χρονιά φέτος επισκεφτήκαμε την Πόλη. Όπως γράψαν συνάδελφοι στα περσινά σχόλια έτσι ακριβώς συμβαίνει (όποιος πάει στην Πόλη μια φορά ο νους του μένει εκεί και η καρδία θέλει να ξαναπάει).

Από την ώρα που πατήσαμε το πόδι μας στην Πόλη είχαμε τρία μερόνυχτα μόνο να την γνωρίσουμε. Όσο την ψάχνεις τόσο την ανακαλύπτεις αλλά δεν την χορταίνεις. Σε μαγεύει μέρα και νύχτα. Οι παρακάτω φωτογραφίες τα λένε καλύτερα…

Μέσω του διαδικτύου γνωρίσαμε κάποιους γείτονες που και αυτοί ασχολούνται με την μέλισσα. Η μελισσοκομία ενώνει λαούς και  η μέλισσα  μας έφερε κοντά πέρυσι. Φέτος; Εε τι περιμένατε μας έφερε ακόμα πιο κοντά! Καθόλη τη διάρκεια που μεσολάβησε από πέρυσι μέχρι φέτος υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία και δε βλέπαμε την ώρα πότε θα ξανασυναντηθούμε. Παρασκευή πρωί πρωί συναντηθήκαμε με τον φίλο Ilhami και γυρίσαμε αρκετά μέρη της Πόλης μαζί. Ξαναεπισκεφτήκαμε την Αγιά Σοφιά και πάλι δεν την χορτάσαμε….

Το μπλε τζαμί….
Το Τοπ καπί….

Τον ιππόδρομο…
Το υδραγωγείο…
Την Παναγία των Βλαχερνών...
Το πατριαρχείο…


Το φεστιβάλ όπου μας έγινε υποδοχή στην είσοδο από τον πρόεδρο... 
...και εγκάρδιες συναντήσεις με γνωστούς από πέρυσι μελισσοκόμους.

Το Σάββατο επισκεφτήκαμε το ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ....
  ...και κάναμε κρουαζιέρα στο Βόσπορο.

Ξαναεπισκεφτήκαμε το Φεστιβάλ όπου συναντήσαμε τον φίλο Ali Turk, τον φίλο μας γιατρό Muhtesem Turucs, τον Ilhami, τους κυρίους Kadioglou, Santri Dimercioglou, Ali Osman, Adam Yamak, τον δάσκαλο Efraim Korkut.






Ο φίλος  Saim Ahmet εδώ έδωσε ένα πολύ ωραίο μπρελόκ δώρο στο Θωμά με την μασκότ βασίλισσα!

Ο γιατρός δίνει τα δώρα του...
Ο Ali Turk δίνει τα δώρα του...
Ο Ilhami δίνει τα δώρα του...
Ο Yamak δίνει τα δώρα του...


Κατόπιν προσκεκλημένοι επισκεφτήκαμε το Gebze.

Εδώ τρία μελισσάκια του φίλου Ilhami κάτω από το παράθυρο του. 
Αν και η ώρα περασμένη, επισκεφτήκαμε ένα μικρό μελισσοκομείο του, ανοίξαμε ένα μικρό μελισσάκι που παρά το ακατάλληλο της ώρας και την ενόχληση που του κάναμε ήταν ήσυχο και φιλικότατο.


Τα μελίσσια τους αυτή την εποχή βρίσκονται (διαχειμάζουν) αρκετά χιλιόμετρα νότια στην Μερσίνα. Φιλοξενηθήκαμε στο σπίτι του Ihami όπου  η σύζυγος του με την νύφη του μας κέρασαν το παραδοσιακό Αριάνι με πίτα και πολύ ωραίο μπακλαβά. 
Τους ευχαριστούμε πολύ!
 Αρκετές ώρες συζητήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις για τις μέλισσες και τους χειρισμούς. Η φιλοξενία ήταν απερίγραπτη και θα μας μείνει αξέχαστη!
Εύχομαι να είμαστε γεροί να ξανασυναντηθούμε και του χρόνου.

Λουλούδι της Ανατολής...

12 σχόλια:

muhteşem turunç είπε...

Αγαπητοί φίλοι, όλοι εσείς που έρχονται στη χώρα μου και σας ευχαριστώ πολύ για την αποδοχή μας ως φίλος. Αυτή η φιλία είναι εγκατεστημένος με την ανταλλαγή των γνώσεών μας σχετικά με τη μελισσοκομία είναι πολύ πολύτιμο για μένα και πάλι, εγώ θα περιμένω.

Ανώνυμος είπε...

μπραβο θεοδοση.να εισαι γερος να πας και του χρονου.

markos aliprantis είπε...

Θεοδόση σας ζηλεύω.Είναι η δεύτερη χρονιά που δεν καταφέρνω να έρθω στην Πόλη.Ελπίζω να είμαστε καλά και του χρόνου πρώτα ο Θεός να πάμε παρέα.

Mesologgi bee είπε...

Πάντα χαρές και επιτυχίες στην ζωή σου Θεοδόση

ΑΝΤΩΝΗΣ είπε...

Η μελισσοκομία μας ενώνει όπως το έγραψες,και αυτό είναι η απόδειξη ότι ανήκει στα ευγενή επαγγέλματα.Να είσαστε καλά Θεοδόση και Θωμά να ξαναπάτε.

Μαρία είπε...

Ένα ταξίδι στην Πόλη είναι το όνειρό μου...Χάρηκα τις φωτογραφίες και περισσότερο χάρηκα για τη φιλία που δένει τους απλούς ανθρώπους κάθε χώρας σε πείσμα των εξουσιών τους...Εύχομαι και του χρόνου να ξαναπάτε...

Σ. ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ είπε...

ΘΕΟΔΟΣΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΕΒΕΝ

Unknown είπε...

ειμαι πολυ νεος στην παρεα.ευχομαι να μ αξιωσει ο θεος να σας ακολουθησω του χρονου.

evangelos naxios είπε...

Δεν έχω να πω τίποτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ένα μόνο να μας αξιώσει ο Θεός να είμαστε κι εμείς.....

İlhami Uyar είπε...

Dear Thedosıs,I beleive become very nice trip and share,we have very happy to recognize and meet like valuable friends,I hope you lıke our hospitality,I want to development like this activities and meeting,stay well,I send greetings and best wishes

İlhami Uyar είπε...

Αγαπητοί Thedosıs, εγώ beleive γίνει πολύ ωραίο ταξίδι και το μερίδιο, έχουμε πολύ ευχάριστη θέση να αναγνωρίζουν και να ανταποκρίνονται σαν πολύτιμο φίλοι, Ελπίζω να σας αρέσει η φιλοξενία μας, θέλω να της ανάπτυξης, όπως αυτό των δραστηριοτήτων και συνάντηση, μείνετε καλά, στέλνω τους χαιρετισμούς και τις καλύτερες ευχές

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ είπε...

dear my friend Thedosıs we are very happy for visit us.ıf you want to visit us again we wait everytime,ıf we have free time in summer season we are thinking visit greece,stay well,regards