Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Σεμινάρια μελισσοκομίας

                                                                                                            Αθήνα 16-1-2018


ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ

Το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ του ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Θα πραγματοποιήσει δύο σεμινάρια μελισσοκομίας διάρκειας 100 ωρών το καθένα και θα περιλαμβάνει όλα τα θέματα της μελισσοκομίας (θεωρία και πρακτική):
1. Βασική εκπαίδευση           
2. Μελισσοκομικοί χειρισμοί
3. Παραγωγή βασιλισσών
4. Προϊόντα της κυψέλης
5. Ασθένειες και εχθροί των μελισσών
Οι εκπαιδεύσεις θα πραγματοποιηθούν η μία στην Καρδίτσα (20 άτομα) και η άλλη στον Αλμυρό Μαγνησίας (20 άτομα) στα αντίστοιχα ΚΕΓΕ. Οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να είναι νέοι ηλικίας 18 έως 40 ετών και να προέρχονται από τους αντίστοιχους Νομούς και να μην είναι αλλεργικοί στα κεντρίσματα των μελισσών.
Οι εκπαιδεύσεις χρηματοδοτούνται από το ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ και οι εκπαιδευόμενοι δεν επιβαρύνονται οικονομικά. Σκοπός του προγράμματος είναι να δημιουργήσουμε νέους επαγγελματίες μελισσοκόμους καλά καταρτισμένους όχι μόνο στην παραγωγή, αλλά και στη διάθεση των προϊόντων. Μετά το πέρας των σεμιναρίων το πρόγραμμα θα συνεχίσει να τους υποστηρίζει συμβουλευτικά. Οι νέοι μπορεί να είναι αρχάριοι ή τέκνα μελισσοκόμων που επιθυμούν να συνεχίσουν τη δουλειά των γονέων τους. Είναι απαραίτητες οι βασικές γνώσεις υπολογιστού και internet.
Οι εκπαιδεύσεις θα ξεκινήσουν στις 10 περίπου Φεβρουαρίου και θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου 2018. Στο διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθούν 5 τριήμερες ή τετραήμερες εκπαιδεύσεις, οπότε θα μπορούν ενδιάμεσα να ασχολούνται με τις άλλες ασχολίες τους. Θα μπορούν ταυτόχρονα να ξεκινήσουν και με δικά τους λίγα μελίσσια. Θα είναι 6 ώρες την ημέρα και θα περιλαμβάνονται και Σαββατοκύριακα.
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος θα γίνεται μέχρι την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
apiculture@aua.gr
και δηλώνοντας τα παρακάτω στοιχεία:
- Ονοματεπώνυμο
- Πλήρη διεύθυνση
- Τηλέφωνο και e-mail
- Ηλικία (ημερομηνία γέννησης)

- Γραμματικές γνώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: