Παρασκευή 27 Ιουλίου 2007

Σεμινάριο Μελισσοκομίας στο Βόλο

Περατώθηκε με επιτυχία το 3ήμερο σεμινάριο μελισσοκομίας που διοργάνωσε ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Βόλου σε συνεργασία με το κέντρο μελισσοκομίας περιοχής και τον ΟΓΕΕΚΑ – Κέντρο «Δήμητρα» Βόλου. Το σεμινάριο διεξήχθη από 23/7 εώς 25/7.

Ο κ Δημ. Θεοχάρης ανέλυσε τα προγράμματα στήριξης – την ισχύουσα νομοθεσία –τα ισχύοντα για τα Μελισ/κά οχήματα – τα ισχύοντα για την ετικέτα Μελιού και για τις ασθένειες του Μελισσιού. Η κα Τανανάκη Χρυσούλα ανέλυσε θέματα που αφορούσαν το μέλι όπως προέλευση, φυσικές ιδιότητες, υποκειμενικά κριτήρια γεύση – άρωμα – χρώμα, αντικειμενικά κριτήρια γυρεόκοκους – διαστάση – αγωγιμότητα – υγρασία – κρυστάλλωση – κατεργασία – φάρμακα και ανιβιοτικά, καθώς και για κατάλοιπα και όρια αυτών.

Τα θέματα που αναλύθηκαν ήταν αίτημα των μελισσοκόμων από προηγούμενο σεμινάριο.

Ευχαριστούμε τους κυρίους εκπαιδευτές για τις γνώσεις που με ευχαρίστηση μας μεταβιβάσανε παρά τις δύσκολες και μη κατάλληλες συνθήκες που επικρατούσανε για την εκτέλεση μαθημάτων (καύσωνας).

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Βόλου για τις ενέργειες διοργάνωσης της εκπ/σης καθώς επίσης και τους υπευθύνους του Κέντρου Μελισσοκομίας περιοχής και τους υπευθύνους του ΚΕΓΕ για την διοργάνωση και διεξαγωγή του σεμιναρίου.

Ο υπεύθυνος εκπ/σης του κέντρου «Δήμητρα» κ Βουρλιάς Ασημάκης φρόντισε και μας διένειμε το έντυπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων «ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ» του 2007. Ένα έντυπο πολύ κατατοπιστικό ειδικά για κάποιον νεοεισερχόμενο στη μελισσοκομία.

Σας παραθέτω το αντίστοιχο του 1991 με τον πολύ ωραίο τίτλο «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ» και μέσα τις πολύ ωραίες όπως πάντα σκιτσογραφίες του κ Μπίκου.

2 σχόλια:

zepos είπε...

Αυτό το έντυπο του Υπουργείου πως θα μπορούσαμε και μεις στην άλλα άκρη.. να το βρούμε να το διαβάσουμε Θοδώση;

zepos είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και από δώ Θοδώση, είναι ο πρώτος!