Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Έλατος

Ένας χρόνος πέρασε από την τελευταία μας αναφορά για τον έλατο και να ‘μαστε πάλι εδώ. Φέτος ο έλατος μέχρι στιγμής πάει πολύ καλά. Τελευταία προσωπική μου αντίληψη ήταν την Τετάρτη. Δουλεύει λίγο η φούντα... πολύ o κόμπος... και πολύ η φούσκα……….Εδώ η φούσκα που έλειπε από την περσυνή συλλογή φωτογραφιών!



Φέτος κοριός δεν φάνηκε πουθενά....
Ο κόμπος σταθερός φέτος όπως και πέρυσι ενώ φέτος κάνει δυναμική εμφάνιση η φούσκα. Το παρασκευοσαββατοκύριακο το πέρασα καθηλωμένος με πυρετό, με μύτη και μάτια να τρέχουν και με ένα λαιμό γεμάτο ¨αχινούς¨(φταίνε τα ξενύχτια της προηγούμενης βδομάδος και i..suzu). Από το πρωί σήμερα όμως έφθαναν τα ευχάριστα νέα από τα καραούλια. Πρώτος ο Βάγγος η μελισσούλα από το Περτούλι έκανε ποδαρικό με τα ευχάριστα και τους χαιρετισμούς του Γιώργου του Τρικαλινού. Να ‘στε καλά και οι δυο. Καπάκι ο Χρήστος από Μέγβοδα, ο ξάδερφος από Αργιθέα, ο Σάκης από Παύλιανη ο Κοσμάς από Ελευθεροχώρι και ο Μήτσος από Ελικώνα.
Όλοι χαρούμενοι μιας και παντού δίνει ο έλατος και τα μελίσσια ασπρίζουν και γεμίζουν. Μακάρι να συνεχίσει έτσι για καιρό να δικαιωθούν οι κόποι μας παιδιά…….

8 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Aυτά είναι ευχάριστα νέα.Άν βλέπεις και μαζεύουν νιώθεις ικανοποιημένος γιατί οι κόποι και τα έξοδα δεν θα πάνε χαμένα.Περαστικά και να πιείς κάνα ζεστό με 4-5 σταγόνες πρόπολη μέσα θα σε βοηθήσει αρκετά.

BeeHappy είπε...

Περαστικά φίλε και καλά μπερεκέτια.

İlhami Uyar είπε...

Mr Katsaros,I accept your advice,and congrulate for you best ideas.Best wishes and pradactive years

μελονικος είπε...

Καλή επιτυχία.
Αντε και να γίνει ο θεός βλάχος φέτος.

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Κυρ Νίκο ο Θεός βλάχος δε γίνεται με τίποτα! Στράβωσε πάλι η δουλειά… αυτά τα κρύα (πτώση της θερμοκρασίας) και οι βροχούλες έκαναν το θαύμα τους….ο έλατος έκοψε! Βάλανε κάτι μελάκια (όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε) και ο Θεός από δω και πέρα έχει και μεις προσδωκόμεν ανασταση νεκρών! Τον έλατο τον γνωρίζεις καλύτερα από μένα…. Άρα τα λόγια μου περιττά!
Θα βάλω σανίδες με καρφιά στο δρόμο αν μάθω ότι θα ξαναπερασεις από την περιοχή χωρίς να πείς μια καλησπέρα.
Καλό βράδυ

skyrianbee είπε...

Θεοδόση μακάρι να γυρίσει αλλά απο όσο έχω ακούσει ο καιρός θα είναι έτσι μέχρι τις 15 του μήνα, και εμάς αυτές οι δροσιές μας έχουν κολησει μακάρι να πάμε για πιο όψιμα.

İlhami Uyar είπε...

Because of we havent pine forests our terrotory I dont know insect name which on the appear pine trees.Do they help prodact pine honey?

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

My friend at pine trees there is something like an insect …..called “marchalena Hellenica” which gives honeydew and after the bees collected it and makes honey which is very tasty. At fir trees there is another like insect ….called “Physokermes hemicryphus” and aother insect and they also gives honeydew and after the bees collected it and makes honey which is very tasty and that honey does not crystallized.
I am sorry i don’t know Turkish to translate.