Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Εμπλουτισμός Μελισσοκομικής χλωρίδας


Το εθνικό πρόγραμμα βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας του 2008-2010 που υποβλήθηκε από την χώρα μας στην ΕΕ εγκρίθηκε με την υπ αρίθμ. Ε(2007) 3773/τελικό/8.8.2007, απόφαση της ευρωπαικής επιτροπής.


Το 2008 θα χορηγούνταν στο ΜΣΒ (Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Βόλου) το ποσό των 5000€ για τον εμπλουτισμό της μελισσοκομικής χλωρίδας. Ο συνεταιρισμός κάνει ενέργειες. Γίνεται συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο πρασίνου του Βόλου κ. Καπούλα ο οποίος υπόσχεται να αναλάβει την φύτευση, το πότισμα και την προστασία των φυτών σε δημοτικούς χώρους – πάρκα αρκεί ο ΜΣΒ να του προμηθεύσει τα φυτά (τι το καλύτερο…).


Το πρόγραμμα όμως δεν υλοποιήθηκε λόγω καθυστέρησης υπογραφών σχετικών αποφάσεων (η απόφαση δημοσιεύτηκε την 22 Μαΐου 2008 στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως με αριθμό φύλλου 942).


Το 2009 θα χορηγούνταν στο ΜΣΒ το ποσό των 10.000€. Ο ΜΣΒ πάλι έκανε ενέργειες …. ανεύρεση χώρων φύτευσης (σε Στρατόπεδο και στο Δήμο Κάρλας…. με τι πρόσωπο να πηγαίναμε πάλι στον προηγούμενο Δήμαρχο…) – ανεύρεση εργολάβου – γνωμοδότηση Δασαρχείου – και παροχή σχετικού υποδείγματος με τις ενδεικτικές τιμές φυτών δασικών φυτωρίων. Ο ΜΣΒ ήταν καθ’ όλα έτοιμος για την πλήρη εκτέλεση του έργου.


Όμως αν και φέτος οι σχετικές αποφάσεις υπογράφτηκαν νωρίτερα … 12/3/2009, το πρόγραμμα πάλι δεν θα υλοποιηθεί, λόγω της ακαταλληλότητας του χρόνου φύτευσης. Ως βασικό όμως εμπόδιο κρίνεται η αμετάκλητη απόφαση που ορίζει πως αν τα Δασαρχεία δεν διαθέτουν φυτά, τα φυτά που θα αγοραστούν από ιδιωτικά φυτώρια δεν θα υπερβαίνουν την τιμή των φυτών του Δασαρχείου (40 έως 80 λεπτά).

Τέτοια εποχή κανένα Δασαρχείο δεν έχει διαθέσιμα ένριζα φυτά και από ιδιώτες αυτή τη στιγμή ούτε βασιλικό για γλάστρα δεν αγοράζεις κάτω από 1 €. Από κει και πέρα ας ελπίσουμε ότι του χρόνου θα ‘μαστε καλά και θα υλοποιήσουμε το έργο.

4 σχόλια:

Exagono είπε...

Αθανατο Ελληνικο δημοσιο.Υπομονη καποια στιγμη θα φυτευθουν.

İlhami Uyar είπε...

Dear Katsaros thanks a lot useful sharing,kali doulia

markos aliprantis είπε...

Αυτό σημαίνει συνχρονισμός δημοσ. υπηρεσιών.

beelovers είπε...

στην κυψέλη μου υπάρχει ένα δώρο για σένα