Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Θύμα η απατεώνας;

Θα σας αναφέρω ένα περιστατικό. Λόγω των εορτών το άφησα για αργότερα. Τώρα που πέρασαν οι γιορτές και οι χαρές ακούστε το…

Παραμονή Χριστούγεννα, χτυπά το τηλ. του Συνεταιρισμού και ένας κος Χ…. που δηλώνει πρόεδρος μελισσοκόμων Υψώνα Κύπρου ζητά τον πρόεδρο ή το τηλ. του προέδρου του Βόλου. Ο υπάλληλος του συνεταιρισμού του το δίνει. Επικοινωνούν οι δυο πρόεδροι (Ο ένας γνήσιος με βούλα, ο άλλος με ;;;;). Ο Κύπριος με απόκρυψη τηλεφωνικού αριθμού λέγοντας μας μια ιστορία ζητά να καταθέσουμε ένα σεβαστό ποσό σε κάποιο λογαριασμό ενός κύπριου φοιτητή που το όνομα του….δηλώνει μάλλον κάποιον μεταξύ ρώσικης και εβραϊκής καταγωγής. Αυτός δε από Κύπρο θα κατέθετε το αντίστοιχο ποσό σε τράπεζα της Κύπρου για τον πρόεδρο του Βόλου. Όλα αυτά θα γινόταν γιατί ήταν αδύνατον αυθημερόν να φανεί το ποσόν στο λογαριασμό του φοιτητή αν τα κατέθετε ο κύπριος κατευθείαν από Κύπρο για Ελλάδα. Ενώ από Ελλάδα Κατάθεση θα φαινόταν αμέσως για να μπορέσει ο φοιτητής να κάνει την ανάληψη αυθημερόν.
Ως εδώ λογικά όλα πλην της απόκρυψης αριθμού.
Ακούστε και την ιστορία για όλα αυτά…
Ένας συμπατριώτης του Κύπριου προέδρου κάποτε στο Βόλο τράκαρε με κάποιον άλλον και ο αστυνομικός που κατέφθασε να πάρει στοιχεία για το ατύχημα όταν διαπίστωσε πως ήταν Κύπριος, του είπε πως στην Κύπρο είχε αδερφό νεκρό με τα γεγονότα. Ο Κύπριος τότε αντέδρασε – εξύβρισε - ή κάποια αντίσταση έφερε στον αστυνομικό και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Δικάστηκε αλλά έκανε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Έφυγε στην Κύπρο. Τα δικαστήριο κάποτε έγινε και ο Φ…. Κύπριος εδικάσθει ερήμην. Η ποινή λοιπόν εκκρεμούσε. Παραμονή Χριστούγεννα ήρθε στην Ελλάδα συνελήφθηκε και ήταν κρατούμενος από κάποια αρχή στη Θεσσαλονίκη. Ο συμπατριώτης του, πρόεδρος του Υψώνα Κύπρου έψαχνε κάποιον να καταβάλλει το ποσόν της εγγύησης για να αφεθεί ελεύθερος γιατί ο κρατούμενος δεν είχε τόσα χρήματα πάνω του.
Μας έδωσε λογαριασμό του φοιτητή και τηλ. Ο λογαριασμός πράγματι αντιστοιχούσε στο όνομα του φοιτητή αλλά το τηλ δεν απαντούσε. Επικοινώνησε και ο φοιτητής μαζί μας να δει αν του καταθέσαμε τα χρήματα αλλά και αυτός με απόκρυψη. Τηλέφωνο υπηρεσίας που εκρατήτω δεν μας έδωσε… O φοιτητής θα εκταμίευε το ποσό και υποτίθεται πως θα πλήρωνε την εγγύηση για τον κρατούμενο συμπατριώτη του.

Ήταν κάποιοι απατεώνες που σκέφτηκαν και σκηνοθέτησαν όλο αυτό;
Ή μήπως πράγματι κάποιος συνάδελφος μας ήταν θύμα;
Αν ήταν όλα αληθινά ειλικρινά λυπούμαστε που δεν τον εξυπηρετήσαμε…
ΑΛΛΑ…
Μέσα από τα blogs έχουμε αναπτύξει ένα δίκτυο γνωριμίας και επικοινωνίας με πολλούς Έλληνες – Τούρκους – Γερμανούς κλπ μελισσοκόμους. Και ενώ είμαι σίγουρος 100% πως συνάδελφοι Κύπριοι, μας παρακολουθούν και μας διαβάζουν ποτέ κανένας δεν έσκασε μύτη να γράψει κάτι, έτσι, για να γνωριστούμε να ανταλλάξουμε και ένα τηλ μιας και μιλάμε και την ίδια γλώσσα και αχρείαστοι να είμαστε.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ θεοδόση καλά τα λές. Έτσι ακριβώς είναι. Μη σου πω κιόλας ότι λίγα λες. Θυμάμαι στο λεύκωμα της τάξης μου στο τέλος δεν δέχτηκε κανείς από τους Κύπριους μαθητές να συμμετάσχει εκτός από έναν. Μάλιστα του ψιλοβάλαν χέρι οι άλλοι....

melisettas είπε...

ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.
ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΣ ΕΥΧΗΘΥΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ..
ΓΕΙΑ.....

Anestis Ketsetzidis είπε...

Το ότι δεν μας γράφουν στα blog δεν σημαίνει,πως δεν μας αγαπούν.
Νομίζω πως τους αδικούμε και πέφτουμε στην παγίδα της προπαγάνδας.

lingistis είπε...

Σε τόσα blog δεν υπάρχει κάτι τόσο καιρό από Κύπρο???? Δεν μπορεί... ελπίζω έστω ένας που διαβάζει να βρεθεί και να πει μια "καλημέρα"!!!

Μάντης Τειρεσίας είπε...

Παιδιά, για να μην προκληθεί και κανένα διπλωματικό επεισόδιο, ο Θεοδώσης εικάζω πως εννοεί οτι η λαμογιά είτε προέρχεται απο τον άλφα λαό είτε απο την βήτα, ονομάζεται λαμογιά και ευτυχώς που είμαστε λαός πονηρεμένος και δεν πέφτουμε στην λούμπα.....

Εγώ απο την επαγγελματική μου σχέση μέχρι σήμερα με τον λαό των Κυπρίων, τους βρίσκω αρκετά ευέλικτους (καμμία σχέση με τους φίλους τους Αγγλους) και ενδιαφέροντες στις διαπραγματεύσεις όταν υπάρχει συμφέρον....
Γενικά τους θεωρώ ανώτερους απο ορισμένους Ελληνάρες.....
Επίσης θεωρώ πως δεν μπορείς να περικλείσεις σε κανόνες και γενικότητες {όπως αυτή που ξεστόμισα πριν λίγο} ολόκληρο λαό....


Φιλικά και συντροφικά....

Exagono είπε...

Ρε παιδια μη παει το θεμα αλλου,απο εκει που το τοποθετησε ο Θεοδοσης,ημαρτον δηλαδη θα βγαλουμε τα εσωψυχα μας για τους αδελφους μας Κυπριους.Σαφως καποιοι θα εχουν μερικα παραπονα αλλα μεχρι εκει.

trikalinos-Trikala Greece είπε...

Εκτός από κάποια εταιρεία (Αγγλικών συμφερόντων?)που εδρεύει στην Κύπρο,και ασχολείται με εμπόριο βασιλισών,δεν επισκεύθηκε κανείς άλλος Κύπριος μελισσοκόμος τα Ελληνικά Blogs ή site μελισσοκομικού ενδιαφέροντος!
Αυτό σημαίνει τρία πράγματα:
1)ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει μέλισσα?
2)ότι οι Κύπριοι συνάδελφοι είναι τεχνολογικά (internet)πιο πίσω από εμάς?
3)ή μήπως χρησιμοποιούν την Αγγλική γλώσσα στο διαδίκτυο?
Οπως και να έχει το πράγμα την θεωρώ ακατανόητη την ανυπαρξία τους σ΄αυτό τον χώρο.

evangelos naxios είπε...

Τις ευχες μου σε ολα τα παιδια!Αγαπητε αρχαιοτερε συναδελφε τι να πεις???
Υ.Γ Αρκετες ημερες τωρα μελετω και θαυμαζω το blog σου,ο αρραβωναστικος της κορης μου ειναι εκει που ησουν.

Θελω να πω σχετικα με αυτο που λεει ο φιλος μου ο Τρικαλινος,ειναι μια πολυ καλη ομαδα που ασχολουνται με βασιλισσες και βασιλικο πολτο(μαλιστα στην Αpimondia πηραν το πρωτο βραβειο και στο μελι)ο Roger απο Αγγλια ή Ιρλανδια λοχαγος ,ο Dominic απο Γαλλια βιολογος και ο Γιαννακης απο Κυπρο ανιψιος του κ. Θρασυβουλου ειναι πολυ καλη ομαδα,καλα παιδια με σπουδαια δουλεια.

evangelos naxios είπε...

Ξεχασα να πω δεν βλεπω πουθενα το κινητο σου,ψαχνω ευκαιρια να ερθω στο Βολο εχω ακουσει και καλα λογια για τους Πανταζηδες θελω να τους γνωρισω,πριν ακομα αρχισουν οι δουλειες.

evangelos naxios είπε...

Συγνωμη τα βρηκα

Spyros είπε...

Έχοντας κάνει αρκετές εκπαιδεύσεις μελ/μων σε Λευκωσία και Πάφο, γνωρίζω πολλούς συναδέλφους Κύπριους, έχω να πώ τα ότι δεν μας παρακολουθούν τόσο πολύ στο ιντερνετ, γιατί
1. Ελάχιστοι ασχολούνται με την μελισσοκομία σαν βασικό επάγγελμα
2. Οι ανθοφορίες, οι χώροι και γενικά το περιβάλλον είναι διαφορετικό, οπότε στα ελληνικά μπλογκς ίσως να μην βρίσκουν πολλά χρήσιμα πράγματα.
3. Αρκετοί δεν είναι εξεικειωμένοι με το διαδίκτυο
4. Το ό,τι πολλοί Τούρκοι συνάδελφοι γράφουν και σχολιάζουν στα μπλογκ μας, οφείλετε στο ότι οι γείτονες είναι εκατοντάδες χιλιάδες που έχουν μελίσσια, και τυχαίνει καμιά 100ή από αυτούς να έχουν και μπλογκς. Είναι καθαρά αριθμητικό το θέμα.

Γενικά, σαν μελισσοκόμοι οι Κύπριοι είναι πολύ φιλικοί και πολύ πρόθυμοι να ακούσουν. Όταν έγραψα ότι ζητούνται δείγματα πρόπολης για τις έρευνες του πανεπιστημίου Αθηνών, εκείνοι ανταποκρίθηκαν πιο πολύ από ότι εμείς, στέλνοντας δεκάδες δείγματα, !

evangelos naxios είπε...

Καλημερα σε ολα τα παιδια,αυριο εορτη του Αγ.Θεοδοσιου,αγαπητε φιλε ο Θεος και ο Αγιος σου να σου χαριζουν υγεια και μακροημερευση σε εσενα και την οικογενεια σου,επισης σ'ευχαριστουμε εσενα και ολα τα φοβερα παιδια που χαιρονται να μεταδιδουν ο,τι εχουν.

Unknown είπε...

Αγαπητοί φίλοι μελισσοκόμοι, πρώτα θα ήθελα να ευχηθώ ο καινούργιος χρόνος να φέρει χαρά και ευτυχία στον κάθε ένα από εσάς ξεχωριστά και στις οικογένειες σας.
Αν και με τίποτα δεν θα μπορούσα να ονομάσω τον εαυτό μου μελισσοκόμο απλά, γιατί φέτος κατάφερα να παρακολουθήσω τα μαθήματα που προσφέρει ο σύνδεσμος μελισσοκόμων Κύπρου.
Μπορώ ώμος να σας διαβεβαιώσω ότι διαβάζω τακτικά τα ελληνικά blogs και επί τις ευκαιρίας θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν να μάθω τα πολύ λίγα που ξέρω για την μέλισσα, αλλά πάνω οπό όλα για την απόφαση που εσείς με σπρώξατε να πάρω και έτσι οπό την άνοιξη να είμαι και επίσημα ερασιτέχνη μελισσοκόμος.

Κάνω πρώτη φορά σχόλιο μετά και τα αρνητικά σχόλια για τους πιθανούς απατεώνες που αναφέρει ο αγαπητός Θεοδόσης, το αν είναι η όχι δεν το ξέρω και ούτε όρκο μπορώ να πάρω. Για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι ότι και εδώ έχουμε απατεώνες όπως έχετε και εσείς και το να γενικεύουμε δεν νομίζω να είναι το πιο σωστό. Επίσης σας διαβεβαιώ ότι οι Κύπριοι ίσος να νιώθουν και πιο Έλληνες από πολλούς Έλληνες κάτοικους Ελλάδας χωρίς να παρεξηγηθώ παιδιά έτσι.

Σε ότι αφορά την μη συμμετοχή των Κυπρίων στα ελληνικά blogs σίγουρα δεν έχει να κάνει με αδιαφορία η στον μηδενισμό τις έννοιας τις Φιλίας και συναδελφικότητας.

Θα συμφωνήσω με τον Σπύρο στο ότι ελάχιστοι ασχολούνται με την μελισσοκομία σαν βασικό επάγγελμα και οι πλείστοι από αυτούς είναι ηλικιωμένη που δεν έχουν πρόσβαση σε Η/Υ. Τα τελευταία χρόνια το νησί μαστίζετε από ανομβρία και σίγουρα αυτό επηρεάζει πολύ αρνητικά την μελισσοκομία.

Γράφω απλά και μόνο για να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα χωρίς να αφήνοντε σκιές.

Ευχαριστώ