Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Δοκιμαστική Βασιλοτροφία

Με αφορμή έναν πρώιμο μεθεσμό στις 17 Μαρτίου (μεθεσμός γιατί υπήρξε και αφεσμός πιο πριν και γιατί μέσα στο σμαράκι υπήρχαν δυο νεαρές «βασιλοπούλες»).


Τόλμησα μια δοκιμαστική βασιλοτροφία. Την λέω δοκιμαστική γιατί ο καιρός ακόμα δεν σταθεροποίηθηκε και μπορεί η θερμοκρασία τη μέρα να ανεβαίνει 20 με 22 βαθμούς C, τη νύχτα όμως πέφτει στους 5 και 4 βαθμούς C.


Χρησιμοποίησα δυο τύπους κελιών … τα Αριστέας με τις βέργες τους που η στερέωση τους είναι πανεύκολη......και τα χειροποίητα κέρινα....κολλημένα πάνω σε τακάκια Πάρου (κατασκευασμένα διά χειρός Μάρκου) τα οποία στερεώνονται σε ξύλινη βέργα με βίδα.


Και οι δυο τύποι είναι μελετημένοι και υπάρχουν και τα αντίστοιχα κλουβιά έτσι ώστε όταν βγει η μια βασίλισσα να μην μπορεί να χαλάσει τις άλλες.


Αν και είχα αρκετές επιφυλάξεις τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής άριστα με τα κελιά Αριστέας......και ικανοποιητικά με τα κέρινα.


Σε αναμονή λοιπόν για το αποτέλεσμα της ολοκληρωτικής εκόλαψης....

7 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Θεοδόση καλή επιτυχία.Παράξενος ο καιρός φέτος.Σε γενικές γραμμές η διαφορά θερμοκρασίας μέρας-νύχτας είναι πάνω από 10βαθμούς με αποτέλεσμα τα πρώτα και τα τελευταία βασιλοκέλια ενώ ήταν πιασμένα κανονικά να μην βγούν οι μάνες.

evangelos naxios είπε...

Τις θερμοτερες ευχες μου! Αφεσμος τοσο νωρις απο τι μελισσι εφυγε???

Anestis Ketsetzidis είπε...

Θεοδόση
καλή επιτυχία.

chaniabee είπε...

μια χαρά φιλαράκι!!!! και σε ανώτερα σου εύχομαι!!!!!!!!!

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Εγώ εύχομαι , καλή δύναμη γιατί η επιτυχία είναι δεδομένη. Καλή Ανάσταση φίλε

İlhami Uyar είπε...

Dear Thedosis,I wish you succes,very nice sceneries.Kali doulıa.

Επόπτης είπε...

Καλή επιτυχία
Καλή Ανάσταση