Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Ένα μέλι...διαφορετικό απο τ' άλλα!


Ο τρύγος από μια νέα καλλιέργεια στον Ελλαδικό χώρο είναι γεγονός!

Το παρόν μέλι προέρχεται από άνθη της άνοιξης αλλά ως επί το πλείστον από καλλιέργεια ελαιοκράμβης.

Το χρώμα το βλέπετε…ωραίο ξανθομελί.

Το άρωμα…πρωτόγνωρο, πολύ ωραίο.

Η γεύση…άριστη που σου αφήνει την εντύπωση πως έφαγες γλυκό καρυδάκι και η υγρασία πολύ καλή αλλά η αγωγιμότητα πολύ υψηλή για ανθόμελο. Το χαρακτηρίζει 100% για μελίτωμα (αν αποκλίσουμε στη μέτρηση κάποιο λάθος).

Καλοξοδεμένο φίλε Ανέστη!!!

7 σχόλια:

Maestros_Tom είπε...

Αναζητώντας πληροφορίες στην επιστημονική βιβλιογραφία για μέλι ελαιοκράμβης, δεν βρέθηκε κάτι διαφωτιστικό. Ας μας διαφωτίσει το πανεπιστήμιο.

Alkiviadis είπε...

Είχα διαβάσει ότι οι Γερμανοί βγάζουν πολύ μέλι απο αυτό το φυτο.
Σε ταξίδια που κάνω συνέχεια σε συγκεκριμένο αγροτικό μέρος της Γερμανίας, το μάτι χάνεται στα χιλιάδες στρέματα ελαιοκράμβης.
Το μέλι στο ξενοδοχείο δεν ξέρω απο που είναι, πάντως έχει ωραία γεύση.

ΜΕΝΤΕΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Θεοδόση έχω ακούσει ότι ένα μεγάλο μειονέκτημα που έχει το μέλι αυτό είναι ότι κρυσταλλώνει πολύ γρήγορα (μέσα σε 1-2 εβδομάδες)
Κατά τα άλλα δυναμώνει και γονευει τα μελίσσια σε μεγάλο βαθμό

markos aliprantis είπε...

Θεοδόση πριν από λίγο το δοκίμασα ξανά και προσπαθούσα να προσδιορίσω την γεύση του λοιπόν εμένα μου θυμίζει και στο χρώμα αλλά και στην γεύση βανίλια χωρίς την πέρλα που έχει μέσα μαζί με κάστανο.Πράγματι αρχίζει και ψιλοκρυσταλώνει το κατάλαβα στην γλώσσα.Ίσως το δικό μου να είναι από άλλο τρύγο χωρίς άλλη ποικιλία νέκταρος.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Φίλοι μου
τα δείγματα που σας έστειλα είναι από δέκα πλαίσια,απο δέκα διαφορετικές κυψέλες,αλλά από ένα μελισσοκομείο μέσα στην ελαιοκράμβη.
Το μέλι μέσα σε inox βαρέλι άρχισε να κρυσταλώνει σε δεκα μέρες.
Το ίδιο δείγμα έστειλα στον κ Ανδρέα Θρασυβούλου στο ΑΠΘ και περιμένω τα αποτελέσματα της ανάλυσης.Αύριο θα του στείλω κι άλλο δείγμα από άλλον μελισσοκόμο που ήταν στην ελαιοκράμβη.
Να πω πως με ευχαριστεί που το μέλι είναι...καλό.
Νεότερα θα αναφέρω μόλις έχω γραπτά αποτελέσμετα.

IxNiLaTiS είπε...

Η ελαιοκράμβη δεν είναι μέσα στα ύποπτα για γενετική τροποποίηση φυτά;

PanR είπε...

Φίλε Θεοδώση γειά σου, είμαι ένας νέος συνάδελφος. Παρακολουθώ το site σου εδώ και ένα χρόνο και σε ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες. Θα ήθελα να μάθω σχετικά με την απόδοση της ελαιοκράμβης και αν είσαι ευχαριστημένος με την παραγωγή.