Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Κακές συνήθειες

Δυο γειτονικά μελισσοκομεία φίλων σε μικρή απόσταση από το δικό μου, έπεσαν θύματα κλοπής. Η είδηση κυκλοφόρησε…


Ενημερώσαμε κάποιους που σύχναζαν ή διέρχονταν τακτικά από την περιοχή να έχουν αυξημένη λίγο την προσοχή τους και αν δουν κάτι περίεργο να μας ενημερώσουν.


Λίγες μέρες μετά άγνωστος, ανυποψίαστος ότι κάποιος τον βλέπει, επιθεωρεί ένα – δύο – τρία μελίσσια δικά μου.


Οι τοίχοι όμως δεν έχουν μόνο αυτιά. Έχουν και φωνή….

(εδώ ο τοίχος φώναζε…)

…αλλά έχουν και μάτια! ...

....αφού από την γωνία κάποιος με το κινητό του φωτογράφιζε τον άγνωστο. Κράτησε και το νούμερο του αυτοκινήτου του και με ειδοποίησε. Μετά από λίγες μέρες είδα τις φωτογραφίες και αναγνώρισα ένα συνάδελφο που το προηγούμενο φθινόπωρο γνωριστήκαμε μέσα στο καράβι για Εύβοια σ’ ένα ταξίδι 30 λεπτών και ανταλλάξαμε πέντε λέξεις χωρίς ιδιαιτερότητες.


Βρήκα το τηλέφωνο του και τα είπαμε λίγο με τον κυρ Απόστολο.

Πριν μερικές μέρες έμαθα στα Τρίκαλα από άλλο συνάδελφο ότι ο κυρ Απόστολος θίχτηκε.

Συνάδελφε:

1ον) εγώ είχα κάθε λόγο να σε παρεξηγήσω και όχι εσύ να θιχτείς. Θα μου πεις το έκανες συναδελφικά να δεις αν δουλεύουν τα μελίσσια.

2ον) σου απαντώ λοιπόν πως ένας καλός μελισσοκόμος δεν χρειάζεται να ανοίγει τα ξένα μελίσσια για να βγάλει συμπεράσματα. Αν είναι μάστορας μελισσοκόμος μόνο την κίνηση που θα δει για λίγο στην είσοδο θα καταλάβει πολλά. Όλα τ’ άλλα εγώ τα λέω κακά χούγια (κακές συνήθειες) και καιρός είναι να κοπούν!

28 σχόλια:

melibevias.blogspot είπε...

το φαινόμενο της κλεψιάς συνάδελφε πρέπει να εκλειψει , όποιος αγαπάει τα μελίσσια δεν κλέβει εκείνος όμως που κάνει εμπόριο και τα θεωρεί προϊόν συναλλαγής ίσως κάποτε να κλέψει.

Unknown είπε...

Θεοδόση και να μην ξεχνάμε οτι υπάρχει ο νόμος κυνηγός!!

Δημήτρης είπε...

Μια χαρά του τα'πες Θεοδόση.Σήμερα δυστυχώς πρέπει να εξηγείς στον άλλον ακόμα και τα αυτονόητα!Επιτέλους,ας μάθουμε όλοι να σεβόμαστε κάποια πράγματα.Αν ήθελε να βγάλει συμπεράσματα, μπορούσε εκτός από την παρατήρηση που λες, να ρωτήσει άλλους,οχι ν'ανοίγει ξένα μελίσσια.όσο για το γεγονός οτι θίχτηκε μόνο για γέλια είναι!

Grypas είπε...

Φίλε Θεοδόση...να ανοίξεις κυψέλες χωρίς την συνγκατάθεση του ιδιοκτήτη?κτλ?....Α-ΠΑΡΑΔΕΚΤΟ με όλη τη σημασία της λέξης!!!

chaniabee είπε...

Θίχτηκε ο κύριος????? Κέρασε τον μια κούπα ξύδι να του περάσει!!! Κακά χούγια έχουν ορισμένοι…. και κάποιος πρέπει να τους τα κόψει!

Γιάννης Γιάνναρος είπε...

Είναι πράγματι μια κακιά συνήθεια που γίνεται κατά κόρον και πρέπει να σταματήσει. Δυστυχώς οι επαγγελματίες μελισσοκόμοι που κάνουν αυτή τη δουλειά ξεπερνάνε το 70 με 80%. Με πείραξε πάρα πολύ που με πέτρα αιχμηρή μου χάλασαν τη γωνία της κυψέλης για να την ανοίξουν (λόγω πρόπολης δεν άνοιγε εύκολα).
Στον Υμηττό άλλη φορά μου άφησαν και το καπάκι κάτω (μάλλον τους όρμηξε το μελίσσι) και γέμισε χιόνι μέσα η κυψέλη!

evangelos naxios είπε...

Καλησπερα σε ολους,συγχαρητηρια απο εμενα στον συναδελφο που τον παρακολουθησε τον λιγο-κλεφτη,τον λιγο-.ουστη,τον λιγο-εγκυο....

Αδελφε μου,φτες και εσυ,αντι να τον σκυλοβρυσεις και να μας τον βαλεις στο μπλογκ να τον σκυλοβρισουμε και εμεις,του παρεδωσες μαθηματα ανθρωπιας,αγαπης και ανωτεροτητας τι να σου κανουμε σε συγχωρουμε....

Ανώνυμος είπε...

Η κλοπη γενικα παει συνεφο.ΜΕΛΙΣΣΙΑ ,ΚΑΤΣΙΚΙΑ ,ΚΟΤΕΣ ,ΚΑΥΣΙΜΟ αποΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ,ΚΟΥΝΕΛΙΑ, ΛΑΔΙΑ απο αποθηκες και δεξαμενες εργοστασιων, ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΡΟΥΧΑ''προσοχη''... εργαλια....και φυσικα ΧΡΗΜΑΤΑ. ειναι ασθενια, Η ΚΛΕΠΤΟΜΑΝΙΑ, αλλα πλεον δυστυχως και ΑΝΑΓΚΗ,'' ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΗ ΚΥΡΙΟ''.

Anestis Ketsetzidis είπε...

θεοδόση
απο την ώρα που σταμάτησαν να πέφτουν οι σφαλιάρες γέμισε ο τόπος κλέφτες.

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Kακές συνήθειες Θεοδόση , ακριβώς όπως το περιγράφης.
Αν ο κυρ Απόστολος έλεγχε τις κυψέλες σου-μου-του με παρατήρηση απο τα δύο μέτρα απόσταση δεν θα μιλούσαμε τώρα.

Dimitris Kassandrinos είπε...

Αν ήμουν εγώ στη θέση σου,θα είχα δημοσιεύσει το όνομα του,τις φωτογραφίες και θα τον είχα κάνει τόπι στο ξύλο......το λέω αυτό γιατί απ'όταν ξεκίνησα το 2005,μ'έχουν ρημάξει στο κλέψιμο.

Επόπτης είπε...

Θεοδόση δεν είναι κακές συνήθειες.
Ερευνητικές συνήθειες είναι Βαγγέλη.
Δεν μπορώ να πω για τον συγκλεκριμένο αλλά πρώτα ελέγχουν να δούν αν είναι σφραγισμένα τα τελάρα και μετά βούρ.
Εμένα όλα τα τελάρα με μέλι που μου έκλεψαν από 25 κυψέλες ( 70 περίπου) δεν ήταν σφραγισμένα.
Και αφού πήγε Θεοδόση γιατι δεν στο είπε έστω και μετά. Να σου πεί ρε φίλε έκανα αυτό .Σίγουρα δεν θα τον παρεξηγούσες.
Και κάτι άλλο, " δεν το βρίσκουν από τον Θεό". Ας το βρούν από εμάς επιτέλους.
Να είσαι καλά

Επόπτης είπε...

Συγνώμη Κώστα ήθελα να πω για τις ερευνητικές συνήθειες.
Και ευκαιρίας δοθούσης Κώστα στην ημερίδα εξαφανίστηκες ψάξαμε με τον Σπύρο σε ένα διάλειμα για να γνωριστουμε από κοντά αλλά δεν σε είδαμε όπως και άλλους που είδαμε από μακρυά

beelovers είπε...

πρεπει να μας πεις και το ονομα γιατι αυτος παιζει εδω κοντα σε εμάς και αν τυχει σε εμένα αυτο εγω θα τον μαμιζω

ΜΕΝΤΕΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Θεοδόση το φαινόμενο αυτό είναι πολύ έντονο εδώ πάνω στα μέρη μου
Αρκετοί ( επαγγελματίες ) μελισσοκόμοι το θεωρούν φυσικό κατά την γνώμη τους να κάνουν έλεγχο σε ξένες κυψέλες με την λογική και καλά της συναδελφικότητας (για να δουν αν πάνε καλά τα μελίσσια και να φέρουν και τα δικά τους )
Πέρυσι στην Θάσο μέσα στο καράβι κάναμε αυτήν την κουβέντα με έναν (επαγγελματία)μελισσοκόμο και μου λέει ότι υπάρχει άγραφος νόμος μετάξι τον μελισσοκόμων ότι μπορεί ο καθένας να πάει να ανοίξει ξένο μελίσσι αρκεί να έχει καπνιστηρι!!!!!!!!!!
Κάτσε ρε φίλε εγώ αποφεύγω να ανοίγω τα μελίσσια μου για να μη τα αναστατώνω και θα μου έρθεις εσύ με τον άγραφο νόμο σου που αν δεν είχες την ηλικία του πατέρα μου θα σου έλεγα που να τον βάλεις τον νόμο αυτό αλλά τέλος πάντων
Και κάτι άλλο φίλε το ξέστρο που θα ανοίξεις τα μελίσσια μου το έχεις απολυμάνει πρωτύτερα η θα μου μεταφέρεις της όποιες αρρώστιες που πιθανόν να έχουν τα δικά σου και των άλλων που άνοιξες
Άραγε σε άλλες χώρες συμβαίνει αυτό η μόνο στην δική μας ελλαδαρα
Θεοδόση καλό κουράγιο και καλή υπομονή θα έρθουν και καλύτερα χρόνια κάποια στιγμή (ελπίζουμε)
Να είσαι καλά φίλε μου

explore.bees είπε...

Καλησπέρα Θεοδόση .

Με λίγα λόγια σε επαγγελματίες και μη στον χώρο .
Δεν υπάρχουν άγραφοι νόμοι , αλλά μόνο γραμμένοι και αυτοί λένε ότι στην περιούσια μου - σου ,δεν έχει δικαίωμα κανείς να επεμβαίνει χωρίς την έγγραφη άδεια μου – σου .
Και με λόγια που θα έλεγα κατ¨ιδίαν εγω στον εν λόγω ΚΥΡΙΟ-ΚΥΡΙΟΥΣ είναι ότι θα του κόψω τα χέρια αν το ξανακάνει και μετά θα του κάνω και μήνυση .
Άντε γιατί σε λίγο έτσι όπως πάνε μερικοί - μερικοί θα μας την φορέσουν !!!! και θα μας πουν , είναι άγραφος νόμος .
Την καλησπέρα μου και στα υπόλοιπα παιδιά .

Να είσαι καλά
Χρήστος Μαραγκός

GRAINBOW είπε...

Εχει Blog ο κυρ-Αποστολος ???

Antonopoulos είπε...

Θεοδοση μην τον λες συναδελφο.Εκτος αν ειμαστε ολοι κλεφτες!!!
για ολα αυτα υπαρχη ΛΥΣΗ...
ο ΓΥΨΟΣ(σπαστου τα χερια να δουμε θα του φυγει η περιεργεια αν δουλευουν τα μελισσια σου?)

melinioxori είπε...

Θεοδόση νομίζω ότι έχεις κακές συνήθειες με την μεγαλοψυχία σου, άγραφος νόμος που να λέει ποιός θα θα πειράζει και ελένχει την περιουσία μου έχει και την άγραφη τιμωρία του!!!!!!!!!!!!!!!!

π. Σπυρίδων Κωνσταντής είπε...

Άσχημο πράγμα.Ακόμη και η περιέργεια να ήταν το κίνητρο ...και πάλι δεν πρέπει.Δηλαδή αν κάποιος άνοιγε τα μελίσσια αυτού θα του άρεσε;;;
Εγώ εκτός από τον κουμπάρο και τον αδελφό μου δεν επιτρέπω σε κανέναν άλλο να μου ανοίξει τα μελίσσια , όχι να τον πετύχω κιόλας!
Κι ύστερα σου λένε η κακιά η ώρα...

χριστοφορος είπε...

παρα πολυ σωστα του ειπες για τους μαστορους.εκτος Αυτου ομως ειναι ανεπιτρεπτο να περναμε εστω και στα 50 μετρα απο αλλο μελισσοκομειο. τουλαχιστον απο εγωισμο.ΠΟΛΥ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ/

Beebbc and sv2bbc είπε...

Θεοδόση το τηλ. του Κώστα ειναι 6972095863.Εδωσα το τηλ. σου χθές στον θείο του.

george είπε...

αυτός που κλέβει δεν πάει μέρα
εμενα δεν με πειράζει να μου ανοίξουν τα μελισσια μου για να δουν άμα δίνει ο τόπος.

και χωρίς καπνιστήρι με το τσιγάρο ακόμα .
άμα είσαι από μακριά είναι πολύ βολικό και άμα λάχει παίρνεις τηλέφωνο και τον ιδιοκτητη (άμα γραφει το τηλέφωνο) και του λες πως πάει για να μην έρχεται τσάμπα , η άμα κολλήσανε να έρθει πιο γρήγορα.
με έχουνε πάρει και μένα τηλέφωνο όταν ανοίξανε μελίσσι μου και σωθικά.

τα αλλα είναι για ερασιτέχνες.
απολυμασμένο ξέστρο , καπνιστήρι, να μη σκοτωθεί η μάνα και μπούρδες.
άμα είναι να κλέψει ο άλλος θα σε κλέψει και δεν θα τον δεις .

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Αγαπητέ george.
1.Λες ο κλέφτης δεν πάει μέρα. Εσύ που το ξέρεις ???
Στα κανάλια το Μάρτιο του 2009 δεν ξεσυκώτιαζαν μελίσσια μέρα [άφηναν μόνο τις κάσες] και είχαν το θράσος πιαναν κουβέντα και με το βοσκό?
2. Προσωπικά με πειράζει και μάλιστα πολύ να μου επιθεωρούν μελίσσια όταν δεν είμαι παρόν .
3. Ο κύριος τα επιθεώρησε αλλά τηλέφωνο δεν με πήρε.!
[καλά ξέμεινε από μπαταρία]
4.Δεν ξέρω αν κατάλαβες αλλά θα στο πω ότι όπου πάω τα μελίσσια μου δεν τα αφήνω στο έλεος του θεού και ούτε περιμένω απ τον κάθε τυχαίο με κακά χούια να ενημερώνομαι. Φροντίζω ο ίδιος με συχνές επισκέψεις να έχω ιδίαν άποψη αλλά έχω και ενημέρωση από δικούς μου ανθρώπους και όχι απ τον κάθε τυχαίο.
5. Αν έχεις αυτό το χουι [χωρίς να γνωρίζω αν είσαι μεγαλύτερος μου] θα σε συμβούλευα να το κόψης και ευθαρσώς σου λέω πως δεν είσαι μάστορας.
6 . Τέλος αφού εσένα δεν σε πειράζει να στα επιθεωρούν τυχαίοι γράψε μας φίλτατε το όνομα σου τον κωδικό σου την περιοχή σου ,υπάρχουν πολλοί περίεργοι πρόθυμοι, να έρχονται να στα επιθεωρούν και θα σε παίρνουν και τηλέφωνο να σε ενημερώνουν. Ξέρεις πόσους θα φέρνει ο δρόμος όλος τυχαία από κει ???
Καλό ξημέρωμα.

θανασης είπε...

Κακός πολύ κακός κάποιος δεν πήρε πρωτοβουλία. κάτι επιτέλους έπρεπε να είχε γίνει σ αυτήν την περίπτωση προσωπικά νομίζω ότι είχε υποχρέωση ο τοπικός σύλλογος(πρόεδρος)να του κάνει κάποιον έλεγχο πραγματικό (κυψέλες-πλαίσια) για τυχόν άλλες κλοπιμαίες που μάλλον θα είχε.
<<<<>>>>

george είπε...

τους είδε ο βοσκός είδε και t αμάξι και δεν τους πιάσανε? μήπως είναι και ο βοσκός στο κόλπο?

κανεις δεν τα αφήνει στο έλεος του θεού
σήμερα δίνει αύριο κόβει.
μπορείς να κανεις συχνές επιθεωρήσεις 300-700 klm?
ποσο συχνά μπορείς να τις κανεις? θες μέρες μονο για να πας και να γυρίσεις.

ο καθένας πάει διαφορετική μέρα και μπορεί να ενημερώνει τους άλλους.

εγώ δεν έχω μονο 1 φορτίο μελισσια και ζω μονο από αυτά ,έχω να φορτώσω και 4 και 5 φορες για να ζήσω. δεν προλαβαίνω να παο .

εγώ δεν έχω χούγια εγώ κάνω όπως όλος ο κόσμος και βοηθάω και με βοηθάνε. δεν ξινίζω σε οποιον τα ακουμπήσει, αυτό είναι χούι.
εγώ μιλάω με όλο τον κόσμο και γνωρίζω τους γείτονες μου.

και ένταξη αφού το λες εσύ τότε είμαι λιγότερο μάστορας από εσένα. εσύ είσαι ποιο μάστορας.

εγώ τα τηλεφωνα και τους κωδικούς μου τα έχω γράψει παντού.

TaTaKaS είπε...

Δεν είναι κακό ρε παιδιά να κοιτάμε που και που καμιά ξένη κυψέλη...Λογικό είναι!Αρκεί να είναι γιατί απλά θέλουμε να δούμε αν το μέρος δίνει η δεν δίνει τη συγκεκριμένη περίοδο.Και δεν θα αναστατώσουμε το μελισσοκομείο ολόκληρο...2 μελίσσια από αυτά που φαίνονται δυνατά είναι αρκετά να ανοίξουμε!Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να ξέρεις σε 50 τοποθεσίες ποιά είναι η καλύτερη για μία συγκεκριμένη εποχή,δεν μπορείς να αραδιάσεις δικά σου 50 μελίσσια σε διαφορετικές τοποθεσίες για να βγάλεις συμπεράσματα.Μην κολλάτε έτσι...

Στάθης Μυστακόπουλος

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Αγαπητέ Στάθη . Είναι κακό να κοιτάμε ξένα μελίσσια όταν το αφεντικό δεν είναι παρόν.
Δεν είναι λογικό για πολλούς λόγους.
Αν σε 50 τοποθεσίες εσύ ανοίξεις από δυο μελίσσια έχεις με λίγα λόγια επιθεωρήσει 100 μελίσσια δηλ όλα της περιοχής .Άλλη καμιά δουλειά δεν έχεις να κάνης . Και σκέψου αν περάσουν και άλλοι 100 σαν εσένα τι έχει να γίνει?
Αν θες να βγάλεις συμπεράσματα υπάρχου άλλοι τρόποι .
Και τώρα μεταξύ μας για να τελειώνει αυτή η ιστορία που βολεύει μερικούς εξυπνάκηδες σαν του λόγου σου θα σου πω τι λέει ο μπάρμπα Νίκος που έχει και λίγη δόση κουζουλάδας. Αν δω κανέναν σκυμμένο πάνω σε ανοιχτώ μελίσσι μου θα φάει μπαταριά με χοντρό αλάτι στο πισινό του και θα ψάχνει να βρει από πού του ήρθε . Αυτά λέει ο μπάρμπα Νίκος και γω σου λέω να είσαι προσεκτικός μην πέσεις
πάνω σε κανένα δικό του γιατί αν και 72 ετών είναι καλός στο σημάδι και δεν αστιέυεται.