Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Θα παραμείνει ελεύθερος και ωραίος….


Ένας από τους ελεύθερους και ωραίους .....




....διάλεξε για φωλιά του το 2005 αυτό τον κούφιο κορμό του βρωμόδεντρου. Το 2007 έγραψα γι’ αυτόν τον γείτονα. Συνέχισε να ζεί εκεί μέχρι το καλοκαίρι του 2009 χωρίς καμιά ενόχληση. Κάποιοι θα σκεφτούν «ωραία ανθεκτικό στην βαρρόα»!!! μπα.. φρόντιζα και του έριχνα από καμιά ταινία κάπου κάπου από τη σχισμή.

Το καλοκαίρι του 2009 ο ένας από τους δυο ιδιοκτήτες της αγροικίας ενοχλημένος και φοβισμένος από την έντονη κίνηση του σμήνους, άδειασε στη σχισμή ένα μπουκάλι aerosol και το μελίσσι …..απεβίωσε.

Όλο το 2010 δεν παρατηρήθηκε καμιά δραστηριότητα. Από νωρίς όμως την άνοιξη του 2011 άρχισε να φαίνεται μια καλή κίνηση. Τα παλιά κεριά μάλλον τράβηξαν άλλο σμήνος.
Το 2012 η κίνηση γίνεται πολύ πιο έντονη και τα αφεντικά με πιέζουν συνεχώς να κόψω το δέντρο να φύγει από δω. Εγώ όλο και κάποια δικαιολογία έβρισκα και το άφηνα. Το καμάρωνα έτσι που ζούσε και δούλευε ελεύθερο. Άλλωστε δεν είχα ανάγκη από ένα μελίσσι.

Κάποια στιγμή η φήμη του έφτασε και στον πρόεδρο της ΟΜΣΕ που και αυτός κλήθηκε να το μαζέψει και όπως μου εκμυστηρεύτηκε τους είπε ότι για να μην το μαζεύει ο Θεοδόσης κάποιος λόγος υπάρχει. Τελικά μετά από πολύ σκέψη πήρα την απόφαση να το απομακρύνω αλλά ανώδυνα όσο γινόταν.  Με την βοήθεια του Γιώργου και καλή προσπάθεια καταφέραμε και αποσπάσαμε το ξερό κομμάτι με το μελίσσι άθικτο.... 

.....και χωρίς να πειράξουμε το δέντρο.




Δυο πανιά από τα κοφίνια βοήθησαν να το ετοιμάσουμε για μεταφορά.

Έτοιμο!!




 Φορτώθηκε για μεταφορά.

Στη νέα του θέση του τώρα θα το αφήσω να  ζήσει πάλι ελεύθερο. Προς το παρόν η λινάτσα σκεπάζει το γυμνό κομμάτι από κάποιες κερήθρες ώσπου να βρούμε τρόπο να αποκαταστήσουμε το τμήμα του κορμού που λείπει.
Η σκέψη να ποτίσουμε τη λινάτσα με γύψο ίσως φαίνεται μια καλή λύση.

17 σχόλια:

muhteşem turunç είπε...

Dear friend very nice images.

Ανώνυμος είπε...

μπαβο θεοδωση....πολυ καλη δουλεια....και για το μελισσακι που εσωσες...και για το βλογκ σου...κωστας-βελεστινο

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Όμορφη δουλειά απο μερακλήδες ανθρώπους που αγαπούν πραγματικά την μέλισσα.

Ανώνυμος είπε...

ωραίος ! μουσειακό κομάτι! χεχε
Μπάμπης

Dimitris Ninis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Dimitris Ninis είπε...

Γλυκές ιστορίες από ´γλυκούς´ ανθρώπους .....

ΑΝΤΩΝΗΣ είπε...

ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ Νο 2.ΚΑΛΑ ΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΣΜΑΤΑ.

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

Να είσαι παντα καλά...

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Μπράβο για το κουράγιο και την αγάπη σας.
Ο γύψος δεν ειναι καλή ιδέα γιατί θα κρατάει υγρασία.
Βούτηξε τις λινάτσες σε λυομένο κερί.

manos είπε...

ΑΞΙΟΣ οπως παντα !!!!!!

evangelos naxios είπε...

πανέμορφο!!!

Μαρία είπε...

Καταπληκτική η σκέψη να μην ακολουθήσετε τον εύκολο δρόμο...Ο σεβασμός σε όλα τα πλάσματα αυτού του κόσμου-πράγμα που το φανερώνει η ενέργειά σας-είναι η μόνη ελπίδα που έχουμε σαν είδος να επιβιώσουμε...Μακάρι να αποκαταστήσετε τη ζημιά...Περιμένουμε να δούμε πως...Καλό απόγευμα...

Beekeeper είπε...

Ετοιμάζομουν να σου γράψω για γυψόγαζα (αυτη που φτιάχνουν τους ναρθηκες) και αν εχεις κανένα γνωστό σε νοσοκομείο για να σε προμηθεύσει ή σε φαρμακείο, αλλά η πατατήρηση του Φώτη για την υγρασία με πρόλαβε.

Παρόλα αυτά, ο πατέρας μου στο σπίτι (ειχαμε θείο ορθοπεδικό!) έχει τυλίξει με τέτοιες τις σωλήνες του καλοριφέρ απο τον καυστήρα στο σπιτι για μόνωση και δεν εχουν παθει κατι εδω και 30 χρόνια. Νομίζω με το κατάλληλο βάψιμο μετά, η γυψόγαζα θα κρατήσει

glam είπε...

Γειά σου μάστορα!

Exagono είπε...

Θροδωση,οποτε διαβαζω αναρτηση σου ειναι σαν να διαβαζω παλιο παραμυθι.
Πολυ καλη επιλογη περιμενουμε τα αποτελεσματα απο την καινουργια κατοικια του.

chaniabee είπε...

Μπράβο ρε φιλαράκι για την σωστή κίνηση που έκανες!!! Αρκετό καιρό τώρα ψάχνω τρόπο να βρω πως μπορούμε να πείσουμε τους απλούς πολίτες ότι δεν είναι επιθετικά τα μελίσσια και να ζούμε παράλληλα με αυτά! Αυτός ο φόβος που επικρατεί για την μια και μοναδική μέλισσα που συναντούν σε ένα λουλούδι και νομίζουν ότι θα τους φάει ζωντανούς, πες μου πως θα τον εξαλείψουμε!? Σχετικά με τον γύψο θα διαλύσει με τον καιρό! Ένα τσιμεντοιδες θα έλυνε το πρόβλημα καλύτερα!

tsilinont είπε...

Μπραβο σας, η αγαπη και η αφοσιωση σας ειναι σιγουρα οτι ελκουν νεους μελισσοκομους.