Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Μικρή ανασκόπησηΛίγο που τα θέλουμε να είναι όλα στην εντέλεια, λίγο που βαρύναμε αφού ένας ακόμα χρόνος έκατσε στην πλάτη μας κοντεύει να βγει και ο Απρίλης και που λίγος χρόνος να τα πούμε.
Πάμε λοιπόν μια ανασκόπηση στα γρήγορα.
Ο Μάρτης που μόνο Μάρτης δεν ήταν αλλά περισσότερο με Μάη έμοιαζε έκανε τα μελίσσια να εκτιναχθούν απότομα. Όσα χρόνια ασχολούμαι με τις μέλισσες πρώτη φορά μου έτυχε 15 Μαρτίου να έχω την πρώτη σμηνουργία ρεκόρ για την περιοχή μου.

Πήραμε φωτιά! πατώματα- βασιλοτροφίες-παραφυάδες- κλπ κλπ.
Μπαίνοντας όμως ο Απρίλης μας τα χάλασε. Στις πρώτες μέρες του μια λασποβροχή ήταν αρκετή να χαλάσει τα πάντα. 

Τα μελίσσια τράβηξαν χειρόφρενο. Οι σμηνουργίες σταμάτησαν. Με τους πληθυσμούς που φτιάξαν το Μάρτιο αν συνέχιζαν να βρίσκουν νέκταρ και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου θα είχαν πιάσει τα κλαριά όλα (σμηνουργία). Ζορίστηκαν και άρχισαν να καταναλώνουν γρήγορα τα αποθέματα.
4-5 μέρες τώρα ξανάρχισαν να βρίσκουν μελιττούρα στις αμυγδαλιές, νέκταρ στις ακακίες, στο χαμοριγανάκι, στα αγριοτρέφυλλα, στις βρούβες, στη ρόκα, στη λαδανιά κλπ και ξανάρχισαν τα παρατράγουδα με τις σμηνουργίες.
Εικόνες
από το μπάλωμα και το άλειμμα (λάσπωμα) του κοφινιού με τα καλύτερα ντόπια υλικά (όχι εισαγωγής) πηλό, τέφρα από κλαδιά ελιάς και σβουνιά από την Ζωγραφούλα την αγελαδίτσα μας.
Το εξαράκι που γίνεται 2χ3 δώρο του φίλου Adem Yamak είναι η 3η φορά που γεμίζει. Έβγαλε μέχρι τώρα 4 καλές παραφυάδες των τριών πλαισίων.

Το ποτάμι που στέρεψε νωρίς και γέμισε η κοίτη ψάρια.

Κέρασμα ένα λουκουμά με μέλι και ένα τραγουδάκι από την παρέα μας. Η ορχήστρα αποτελείται από τα πιο καλά παιδιά!
 
 


7 σχόλια:

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

Πάντα τέτοια!!!

Anestis Ketsetzidis είπε...

Με τόσες δουλειές που έχεις πως να έρθουμε στο Βόλο...

χριστοφορος είπε...

με το μπουζουκακι οσες δουλειες και να εχουμε δεν μας φαινονται . αρκει μονο να σκεφτεσαι οτι μετα θα πας στο καπηλιο αμεσως ξεκουραζεσαι. συνεχισε ετσι θεοδωση

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Γειά σου Θεοδόση , οι δουλειές δεν τελειώνουν φίλε και τα χρόνια προσθέτουν εμπειρίες μόνο .
Τα σέβη μου στον Μαέστρο Τοm .

İlhami Uyar είπε...

Dear my friend firstly I wish succes all jobs,meals looklıke perfect and delicious,music is very nice,regards

evangelos naxios είπε...

Τις ευχές μας ,για καλή σεζόν!!!!

Μαρία είπε...

Πάντα καλά να ξεπερνάτε τα εμπόδια... Ένας φίλος βολιώτης μου έλεγε πως ήθελε να βάλει μελίσσι σε παραδοσιακό κοφίνι...Θα τον παραπέμψω!!!!Ξέρω και στον Λαύκο κάποιον που έχει κοφίνια-κυψέλες...Καλό απόγευμα...