Πέμπτη 19 Απριλίου 2007

Κλουβί εισαγωγής βασίλισσας (μανολόγος)

Δώσε βασίλισσα σε πλαστικό κλουβί σ ένα φίλο-δώσε σε άλλον στο τέλος χωρίς να το καταλάβω έμεινα από κλουβιά γιατί κανένας δεν τα επέστρεφε. Όταν θέλησα να εισάγω βασίλισσα σε δικό μου μελίσσι κλουβί «παπα» – τέλος. Τώρα τι γίνεται; Ευτυχώς είχα ένα κουτάκι χάρτινο από perizin έβαλα μέσα τη βασίλισσα και έκανα τη δουλειά μου. Δούλεψε άριστα. Οι μέλισσες έφαγαν το χαρτί και δέχτηκαν τη νέα αρχηγό.

Υπάρχουν πολλά είδη κλουβάκια πλαστικά-συρμάτινα-κτλ και το οικολογικό (καλάμι) συνταγή του παππού.

Ένα καλάμι το κόβουμε σε κομμάτια. Το κάθε κομμάτι στη μια μεριά να μένει ο κόμπος και στην άλλη η τρύπα ανοικτή και του ανοίγουμε μερικές τρύπες4 mm. Για να μην σχίζεται τυλίγουμε ένα σύρμα σαν βραχιόλι στο εμπρός μέρος στην οπή. Είναι ένας άριστος μανολόγος.

Βάζουμε τη νέα βασίλισσα μέσα στο κλουβί, κλείνουμε με ζαχαροζύμαρο την οπή και το βάζουμε στο ορφανό μελίσσι πάνω στα πλαίσια κοντά στις μέλισσες. Αυτές τρώνε το ζυμάρι και η νέα αρχηγός εξέρχεται.

Προσοχή το ζυμάρι να μην είναι ξερό ή πολύ ¨νεροτό¨ και να κρατήσει τουλάχιστον 1.5 με 2 μέρες την τρύπα κλειστή

2 σχόλια:

zepos είπε...

Φοβερή ιδέα ΄το καλάμι!! Τόσο εύκολη και τόσο απλή..Και αν δεν το επι κανείς να μην πάει ο νούς μας.. Αραγε πόσες τέτοιες απλές λύσεις υπάρχουν και τις ξέρουν οι "παλιοί"; Ιδιαίτερα για όσους ζουν σε μικρά απομονωμένα χωριά, ή νησιά..είναι σωσμός!

Beekeeper είπε...

πραγματικα αψογο το καλάμι!