Τετάρτη 9 Μαΐου 2007

Παστέλι με μέλι

Υλικά
-1 κιλό σουσάμι
-½ κιλό μέλι
-2 ή 3 κουταλιές ζάχαρη

Παρασκευή της συνταγής
Ψήνεται το σουσάμι για 15 λεπτά στους 170 βαθμούς. Ζεσταίνεται το μέλι με την
ζάχαρη και αφήνεται να βράσουν για 10 λεπτά. Όταν τα υλικά είναι έτοιμα τα
ανακατεύεται μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Κατόπιν το απλώνεται σε ένα
ρηχό ταψί, αφού πρώτα το αλείψετε με λάδι για να ξεκολλάει εύκολα το παστέλι.
Όσο είναι ζεστό το κόβετε σε λουρίδες πλάτους 3-4 εκατοστών και το αφήνεται να
κρυώσει εκτός ψυγείου.

Σημείωση
-Εάν θέλετε το παστέλι να είναι πιο μαλακό τότε στην συνταγή προσθέστε
περισσότερο μέλι.
-Βράζοντας το μέλι περισσότερο, το παστέλι γίνεται πιο σκληρό, λιγότερη ώρα
βράσιμο, το τελικό προϊόν γίνεται πιο μαλακό.
-Η ζάχαρη σφίγγει το παστέλι.

4 σχόλια:

xytos είπε...

ωραία τα γράφεις και καλορίζικο.είχα ακούσει ότι το καβούρντισμα ή μή του σουσαμιού κάνει το σκληρό η μαλακό.

zepos είπε...

Ωραία και εύκολη συνταγή Θοδώση..
Μόνο που αν ψήσω το σουσάμι στους βαθμούς που γράφεις θα ..εξαερωθεί!
Βγάλε το ένα μηδενικό.. Σόρυ ε!!

witchofdaffodils είπε...

τι θα λέγατε για 4-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι για άρωμα? έχω ακούσει ότι συντηρείται θαυμάσια αν βάλουμε ανάμεσα στα κομμάτια λεμονόφυλλα..

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Γιατί όχι φίλε μου...
την επόμενη φορά που θα φτιάξουμε το γλυκό θα το δοκιμάσουμε...